Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незважаючи на зростання кількості автомобілів, аварійність на дорогах області зменшилась на 4%

25 жовтня 2013 - 13:16

Незважаючи на зростання кількості автомобілів, аварійність на дорогах області  зменшилась на 4%

Раціональна мережа автомобільних доріг загального користування в Запорізькій області складає  6,9 тис. км, у тому числі доріг державного значення – 1,87 тис. км. Поточного року на ремонт та утримання доріг загального користування Службі автомобільних доріг у Запорізькій області доведено фінансування в сумі 153 956,5 тис. грн.

Про це повідомив заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Пісарев.

- Наразі Службою автомобільних доріг у Запорізькій області освоєно 107,1 млн. грн. Станом на 15 жовтня на дорогах загального користування виконано низку робіт, а саме – поверхнева обробка частини автодороги Гуляйполе-Любимівка-Старомлинівка, влаштовано вирівнюючий шар на частині автодороги Енергодар-Василівка-Бердянськ, тонкошарове покриття частини автодороги Пологи-Чернігівка-Приморськ. Також відремонтовано 24 автопавільйони на автошляхах державного значення М-18 , М-14 , Р- 37, - повідомив Роман Пісарев.

За словами посадовця, на аварійно-небезпечних ділянках доріг і в місцях концентрації ДТП виконано роботи з влаштування шумових смуг (перед пішохідними переходами, на підходах до залізничних переїздів) для попередження водіїв про наближення до небезпечної ділянки.

З початку року дорожниками ліквідовано 217,9 тис. кв.метрів ям, у тому числі  на дорогах державного значення – 78,3 тис. кв. метрів.

Також встановлено штучне освітлення на дорогах державного значення протяжністю 5,2 тис. км, 3091 дорожній знак, нанесено розмітку на дорогах протяжністю 1,5 тис. км.

- Незважаючи на зростання кількості автомобілів, має місце зниження аварійності на дорогах регіону на 4%: за дев’ять місяців поточного року сталося 829 дорожньо-транспортних пригод на дорогах загального користування області. Для мінімізації аварійності на дорогах та забезпечення безперешкодного проїзду автошляхами регіону в зимовий період облдержадміністрацією направлено лист до Кабінету Міністрів України про допомогу в придбанні для ДП «Запорізький облавтодор» чотирьох роторних снігоочисників на базі автомашини «УРАЛ» та восьми комбінованих дорожніх машин КДМ «КРАЗ», - повідомив Роман Пісарев.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни