Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Я нікому не дозволю ризикувати життям людей та наживатися на їх здоров’ї!»

21 жовтня 2013 - 15:17

Олександр Пеклушенко: «Я нікому не дозволю ризикувати життям людей та наживатися на їх здоров’ї!»

В області функціонують два заклади, в яких проходять лікування люди з кардіологічними захворюваннями:  обласний медичний центр серцево-судинних захворювань та кардіологічне відділення обласної клінічної лікарні. У ході перевірки з’ясувалося, що обидва заклади функціонують на неналежному рівні.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віталій Казека під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Функції обласного медичного центру не виконуються, ми виявили низку порушень у його роботі. Частина медичного обладнання закладу не використовується, інша частина потребує перерозподілу через його невикористання. Ситуація з кардіологічним відділенням обласної клінічної лікарні також залишає бажати кращого: маніпуляційний кабінет не оснащено на необхідному рівні, тому деякі процедури проводяться безпосередньо в палатах, як у звичайній поліклініці, порушено порядок проведення консультацій. Крім того, хворим призначаються ліки, які дублюють одні одних,  у відділенні немає необхідних препаратів, - повідомив Віталій Казека.

За словами посадовця, в кардіологічному відділенні не впроваджуються нові методики. Так, за останній час їх було лише десять, і тільки три з них стосуються діагностики захворювань. Крім того, не здійснюється належний контроль за якістю роботи відділення.

- Прошу прокуратуру провести перевірку як у обласному медичному центрі серцево-судинних захворювань, так і в кардіологічному відділенні обласної клінічної лікарні. Я не дозволю викачувати з людей гроші, ще й не надаючи їм медичну допомогу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Наразі звільнено із займаних посад і керівника центру, і завідувача кардіологічним відділенням, вони написали відповідні заяви.

- Головне – це системність роботи, яка базується на кадрах. Дуже часто, коли люди працюють на одній посаді протягом 20-30-ти років, вони виконують свою роботу без ентузіазму, уникаючи модернізації. Тож для тих, хто не йде в ногу з реформами Президента України Віктора Януковича, і особливо з реформою галузі охорони здоров’я, яка є номером один, немає місця в медицині. Ризикувати життям людей та наживатися на їх здоров’ї я не дозволю нікому, – підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни