Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наше спільне завдання - показати всім героїзм радянського народу - Олександр Пеклушенко

21 жовтня 2013 - 14:54

На честь 70-річчя звільнення Мелітопольського району від фашистських загарбників поблизу села Мордвинівка в минулу суботу пройшла історична реконструкція військового бою. Понад 600 учасників історико-патріотичних клубів з усієї України показали, як відбувався прорив радянськими військами фашистської лінії оборони «Вотан» і звільнення Мелітопольщини в 1943-му році. У постановці було задіяно 10 одиниць військової техніки часів війни та чотири літаки. Глядачами заходу стали тисячі жителів нашої  та інших областей. Побував на реконструкції і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Впевнений, що всі, хто сьогодні був на цій реконструкції, відчувають гордість за подвиг великого солдата Червоної армії. На нашій запорізькій землі завжди будуть шанувати героїв Великої Вітчизняної війни. Кожна могила, кожен пам'ятник - це святе місце. І проводячи такі реконструкції, запорізька влада спільно з соціально відповідальним бізнесом переслідує дві мети. Перша: на тлі цієї реконструкції показати весь жах і трагізм війни. І друге: продемонструвати героїзм радянського народу, героїзм бійця Червоної армії. В очах людей, які сьогодні тут присутні, в очах молоді, бачу, відчуваю і знаю, що подвиг радянського солдата ніколи не буде забутий на запорізькій землі. І цей подвиг нікому ніколи не вдасться переписати. Слава героям-визволителям! - заявив Олександр Пеклушенко

Проте керівник регіону піддав різкій критиці організацію заходу. Про це йшла мова під час апаратної наради в облдержадміністрації. На думку Олександра Пеклушенка, належним чином не була продумана логістика перебування глядачів. І головне – ніхто з організаторів не забезпечив необхідний рівень  безпеки гостей.

- За кожним таким заходом повинна стояти титанічна праця і на першому місці - безпека. На першому місці. Відповідальність за все це в першу чергу лежить на всіх представниках влади, - наголосив голова облдержадміністрації.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни