Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники конкурсу «Нащадки переможців» відтворюють історичну правду про війну

18 жовтня 2013 - 16:01

В обласній державній адміністрації відбулося нагородження переможців XV Всеукраїнського конкурсу серед молодих журналістів «Нащадки переможців»,  присвяченого 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. Переможців та лауреатів привітав заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Урочистий захід відкрився вітальною адресою Президента України Віктора Януковича.

Конкурс «Нащадки переможців» був започаткований у 2006 році в Запорізькому краї та згодом набув статусу всеукраїнського.

Цього року його учасниками стали 600 молодих авторів - журналісти шкільних газет, газет коледжів, студентських та молодіжних видань і молоді люди, які працюють у фахових засобах масової інформації. Однак понад 80% учасників – це учні 9-11 класів.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, конкурс проходив у трьох часових рамках: спогади про минуле, сьогодення та бачення авторами майбутнього свого народу.

- Було підготовлено дійсно багато серйозних робіт. Велика подяка кожному учаснику, який відгукнувся та розпочав власне дослідження теми Великої Вітчизняної війни, вона й досі є невичерпною. У ваших роботах простежується те, що ви, молоді люди, є патріотами та займаєте активну громадську позицію. Згодом саме ви займатимете керівні посади. Переконаний, у руки таких людей не соромно й не страшно передати ці повноваження, - відзначив заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Привітати молодь прийшли і ветерани, серед яких учасник бойових дій, полковник Віктор Павлович Варвашенко. Ветеран також звернувся до переможців конкурсів та подякував їм за небайдужість до теми Великої Вітчизняної війни, а також за бажання відтворити та зберегти історичну правду про ті страшні події.

За підсумками  конкурсу видано книгу «Літопис», у яку увійшли понад 300 кращих робіт конкурсантів.

Завершуючи урочистості, Андрій Гамов зачитав фразу, яка була винесена на обкладинку книги: «Пізнаючи світ, ми стаємо розумніші та багатші, а пам’ятаючи історію предків, – залишаємось людьми».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни