Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада привітала працівників харчової промисловості з професійним святом

17 жовтня 2013 - 14:25

В облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня працівників харчової промисловості. У заході взяв участь заступник голови ОДА Олег Ніколенко, який привітав присутніх від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

- Працівники харчової промисловості роблять вагомий внесок у забезпечення продовольчої безпеки та підвищення рівня життя запоріжців. З урахуванням світових тенденцій можна з упевненістю сказати: ця галузь стає не просто важливою, а стратегічною. У жорстких ринкових умовах підприємства завойовують довіру споживачів, збільшують асортимент продукції,  підвищують її якість. Жителі Запорізького краю щодня мають можливість оцінити якість продукції вітчизняного виробника, адже його результати присутні на кожному столі в кожній родині, - зазначив Олег Ніколенко.

За словами посадовця, Запорізька область має достатній виробничий потенціал для виробництва основних продуктів харчування, адже в регіоні є багатогалузева харчова та переробна промисловість, здатна переробляти сільськогосподарську продукцію, забезпечувати населення регіону харчовими продуктами, а також здійснювати поставки за межі області.

Харчова промисловість області представлена ​​такими галузями як хлібопекарська та кондитерська, м’ясо-молочна, борошномельна, олійно-жирова, рибопереробна, консервна, пивоварна, лікеро-горілчана та безалкогольна.

Посадовець нагородив працівників кращих підприємств харчової промисловості Почесними грамотами та Подяками Міністерства аграрної політики та продовольства України, грамотами облдержадміністрації.

 

 

Довідкова інформація:

На сьогодні виробництвом харчових продуктів займаються понад 300 підприємств області, серед яких не тільки традиційні підприємства харчової та переробної промисловості, а й сільськогосподарські, підприємства торгівлі, металургії та машинобудування.

Щороку в області виробляється понад 15 тис. тонн м’яса та субпродуктів першої категорії, 30 тис. тонн молока та молочних продуктів, 70 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів, 60 тис. тонн борошна, 700 тис. тонн рослинної олії, близько 10 тис. тонн ковбасних виробів, 4 тис. тонн рибної продукції, 4 млн. декалітрів безалкогольних напоїв і 1,5 млн. декалітрів мінеральних вод. З виробництва соняшникової олії Запорізька область посідає перше місце в Україні.

Серед провідних підприємств за обсягами випуску промислової харчової продукції - ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод», ПАТ «Запорізький оліяжиркомбінат», ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Українська дистрибюторна компанія».

Провідні в хлібопекарській галузі - ПАТ «Запорізький хлібозавод № 3», ПАТ «Запорізький хлібозавод №5», ПАТ «Бердянський хлібокомбінат», ПАТ «Оріхівський хлібокомбінат» , ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат» , ТОВ «Хліб Токмака», які виробляють 87% хліба та хлібобулочних виробів у області.

Провідні підприємства в молочній галузі - ТОВ «ВО «Моліс» , ПП «Молокозавод Олком», ПАТ «Приазовський сирзавод», ПАТ«Вільнянський маслозавод». Лідери м’ясної галузі - ПАТ «Мелітопольський м’ясокомбінат», ТОВ «Бердянські ковбаси» , ПАТ «Агропромислова компанія».

За підсумками роботи за 9 місяців 2013 збільшено виробництво яловичини на 14,8%, ковбасних виробів - 10,4%, молока обробленого - 15,6%, борошна - 14,3%, круп - 13,8%, пряників - 49,5%, печива - 5,6%, безалкогольних напоїв - на 11,8 %.

За 2012 рік експортовано харчових продуктів на суму понад 250 млн. доларів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу