Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область пропонує проекти для взаємовигідного співробітництва з китайським бізнесом

17 жовтня 2013 - 11:54

У Запоріжжі з робочим візитом перебуває делегація з м. Янсінь провінції Хубей Китайської Народної Республіки. З членами делегації та Генеральним секретарем парткому м. Янсінь паном Тун Цзіньбо провів зустріч заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Представник обласної виконавчої влади привітав гостей на запорізькій землі та провів коротку презентацію потенціалу регіону. Зокрема,  зупинився на потужних підприємствах промислового сектору, можливостях сільськогосподарського комплексу та логістики.

- Серед перспективних планів – будівництво двох логістичних центрів, один з яких буде зорієнтований саме на країни Сходу та Азії. Крім того, підготовлено проекти будівництва промислових парків. Також одним з напрямків співробітництва може стати  переробка агропромислової продукції. Ми готові запропонувати різноманітні проекти взаємовигідного співробітництва в багатьох сферах. Переконаний, ця зустріч стане імпульсом для збільшення товарообігу між нашими регіонами, - наголосив Петро Гончарук.

Про особливості провінції Хубей КНР поінформував Генеральний секретар парткому м. Янсінь Тун Цзіньбо. Це місто має розвинену транспортну систему, запаси природних ресурсів, потужні підприємства з виробництва автомобільних підшипників, таурину, взуття та одягу.

Також пан Тун Цзіньбо відзначив, що члени делегації розраховують на розширення співпраці у сфері інвестицій та створення спільних підприємств.

По завершенні зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

У цей день делегація відвідає Запорізький автомобілебудівний завод та поспілкується з місцевими підприємцями в торгово-промисловій палаті.

За статистичними даними, обсяг зовнішньої торгівлі товарами і послуг між Запорізькою областю і Китаєм складає  114,25 млн. дол. США. Сума прямих іноземних інвестицій з Китаю станом на 01.07.2013 року становить 1,09 млн. дол. США, більшість з яких вкладена у промисловість.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу