Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вшановують пам'ять визволителів рідного міста

11 жовтня 2013 - 10:06

Обласний центр відзначає 70-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди в усіх районах міста проходять мітинги-реквієми.

Традиційно у заходах беруть участь ветерани, представники обласної і міської влади, громадськості, учнівська та студентська молодь. Разом із запоріжцями вшанували пам'ять загиблих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років заступники голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов та Андрій Запорожченко.

Андрій Гамов узяв участь у мітингу-реквіємі, який відбувся на площі Радянській біля пам’ятника танковому екіпажу Героя Радянського Союзу М.Я. Яценка, що в  Жовтневому районі.

Мітинг-реквієм біля пам’ятника авіаторам на бульварі Шевченка (Орджонікідзевський район) відбувся за участю  Андрія Запорожченка.

Учасники мітингів поіменно  згадали ще живих визволителів Запоріжжя, які з різних причин,  в основному через стан здоров’я, не змогли бути присутніми на заходах.

- Мільйони людей, у тому числі і наших земляків, загинули заради мирного неба. Не маємо права допустити забуття про їх самопожертву та безсмертний подвиг. Світла пам'ять тим, хто загинув, захищаючи рідну землю. Великий уклін нині живим, нашим дорогим ветеранам, - звернувся до присутніх на мітингу Андрій Гамов.

Учасники мітингу вшанували  пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Також сьогодні відбудуться мітинги-реквієми біля меморіалу «Скорботна мати» та архітектурно-меморіального комплексу «Переправа».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також