Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Візит бізнес-делегації дозволить розширити зв’язки та збільшити товарообіг між Запорізькою областю та Німеччиною»

10 жовтня 2013 - 11:48

Німецька бізнес-делегація на чолі  з Надзвичайним та Повноважним послом Німеччини в Україні паном Крістофором Вайлем, яка перебувала в Запорізькій області, відвідала провідні підприємства регіону. Серед них – МК «Запоріжсталь». Німецьких гостей супроводжували заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та генеральний директор металургійного комбінату Ростислав Шурма.

Німецькі бізнесмени зустрілися з керівництвом підприємства, обговорили перспективні напрямки потенційної співпраці, а також ознайомилися з виробництвом та відвідали об’єкт будівництва нової лінії безперервного травильного агрегату.

Предметом уваги стали і модернізаційні проекти, які інтенсивно реалізуються на МК «Запоріжсталь» у рамках масштабної програми екологічної модернізації металургійних підприємств Групи Метінвест, мета якої – мінімізувати вплив виробництва на навколишнє середовище.

- Подальший розвиток «Запоріжсталі» передбачає масштабну модернізацію виробництва, і ми готові розглядати пропозиції щодо співпраці від провідних компаній у цій галузі. Сьогодні наші німецькі гості змогли детально ознайомитися не тільки з виробництвом та побачити масштабність екологічної модернізації комбінату, а й установити нові контакти для потенційної співпраці, - зазначив Ростислав Шурма.

Керівник «Запоріжсталі» зазначив, що світовий лідер у виробництві високотехнологічного обладнання – це Німеччина, тому комбінат активно співпрацює з німецькими підприємствами щодо поставки обладнання та матеріалів, а за підсумками візиту бізнес-делегації німецькі компанії зможуть брати участь у інвестиційних проектах.

Консул Федеративної Республіки Німеччина Детлефон Вольтер висловив сподівання щодо співпраці німецьких компаній з МК «Запоріжсталь» та відзначив масштабність модернізації, яка проводиться на комбінаті та підкреслив її екологічну складову.

- Відповідно до завдань, поставлених перед обласною владою Президентом України Віктором Януковичем, ми повинні залучати інвестиції з передових країн Європи та світу, одна з них – Німеччина. У ці дні перед нами стояло головне завдання – забезпечити комунікацію між запорізьким та німецьким бізнесом, що й було зроблено. Сподіваюся, що візит бізнес-делегації дозволить розширити наші зв’язки та збільшити товарообіг між Запорізькою областю та Німеччиною, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець наголосив, що МК «Запоріжсталь» – це флагман запорізької економіки, який продемонстрував німецьким гостям, що в нашому регіоні вміють будувати та розвиваються. Крім того, він наголосив, що був приємно здивований тим, що за два місяці на заводі дуже багато змінилося, а найближчим часом відбудеться відкриття нового цеху.

 

Довідкова інформація:

Інвестиції в будівництво лінії соляно-кислотного травлення склали близько 730 млн.грн., ефективність заходу – скорочення на 83% викидів парів сірчаної кислоти та повна ліквідація викидів комбінату в р.Дніпро з цеху холодної прокатки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також