Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

Робочі візити Генерального консулу Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку та Генеральний консул Республіки Польща в Донецьку до Запорізької області

11 вересня 2013 - 16:19

10-11 вересня 2013 року Запорізьку область з робочими візитами відвідали Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку та Генеральний консул Республіки Польща в Донецьку.

Основна мета візиту – участь у ІІІ Міжнародному енергетичному форумі, ознайомлення з соціально-економічним потенціалом області та визначення основних пріоритетів у подальшому  розширенні співробітництва.

Під час зустрічі Генерального консула Німеччини із заступником голови Запорізької ОДА 10.09.2013 обговорювалися питання українсько-німецьких відносин, подальшого розвитку співробітництва у торговельно-економічній та гуманітарних галузях, сприяння в просуванні продукції запорізьких виробників на ринки Німеччини шляхом організації бізнес-місій, проведення спільних інвестиційних форумів, виставкових заходів.

Були визначені основні напрямки співробітництва: альтернативна енергетика, житлово-комунальне господарство, сільське господарство, залучення інвестицій, утилізація побутових відходів. Пан Генеральний консул висловив зацікавленість у розробці та реалізації спільних проектів в галузі енергозбереження, інфраструктурних проектів.

Під час зустрічі Генерального консула із керівництвом м. Запоріжжя 10.09.2013 обговорювалися питання подальшої співпраці у галузі енергозбереження, туризму та охорони навколишнього середовища. Було зазначено про активну співпрацю із німецькими спеціалістами у напрямку реалізації муніципального енергетичного плану. 

Під час зустрічі керівництва області із Генеральним консулом Республіки Польща в Донецьку 11.09.2013 були обговорені питання реалізації проектів в галузі альтернативної енергетики, переробці сільськогосподарської продукції, транспорту.

Відмічено, що в Запорізькій області створено всі умови для збереження та подальшого розвитку національних польських традицій та культури.

Крім того, керівництвом області було наголошено на важливості вивчати досвід Республіки Польща на шляху до членства в Європейському Союзі, що дозволить уникнути помилок, оскільки зовнішньоекономічний курс України спрямовано на інтеграцію в європейське співтовариство.

Під час зустрічі Генеральний консул розповів про досвід Республіки Польща щодо впровадження термомодернізації та наголосив на доцільності використання її й в Запорізькій області. Було відмічено, що наприкінці 2013 року в м. Запоріжжі відкриється візовий центр, що сприятиме подальшому розширення співробітництва між сторонами.

За результатами зустрічі були досягнуті домовленості щодо проведення в Запорізькій області українсько-польської бізнес-місії на початку 2014 року. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі