Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Керівники профспілки медичних працівників знайомляться з ходом реформування медичної галузі області

3 вересня 2013 - 10:40

Під час семінару-нараді з головами профспілкових комітетів медичних працівників Запорізької області обговорено стан реформування медичної галузі, досягнення та проблемні питання в ході реалізації Національного плану дій на 2013 рік. Заступник директора-начальник управління реформ і розвитку охорони здоров’я Департаменту облдержадміністрації Ушакова В.В. поінформувала про створення єдиної системи екстреної медичної допомоги в області, особливості її функціонування в нових умовах, перспективи створення централізованої диспетчерської. Було наголошено, що в процесі реорганізації служби екстреної медичної допомоги ні один працівник не був звільнений. Розвивається сімейна медицина, 143 сільських лікарських амбулаторії працюють на засадах загальної практики/сімейної медицини, план щодо створення центрів первинної медико-санітарної допомоги як юридичних осіб виконано – на сьогодні створено 32 таких центри. Триває робота щодо укомплектування центрів медичним персоналом, зміцнення матеріально-технічної бази, підготовка документів для отримання ліцензій на медичну практику. Профспілкові лідери ознайомлені з ходом створення обласного перинатального центру ІІІ рівня, який має стати центром високотехнологічної медичної допомоги для жінок та дітей групи високого та вкрай високого ризику перебігу вагітності та пологів, потужним методичним лікувально-діагностичним центром, центром тренінгової підготовки кадрів, а також аналітичним центром, відповідальним за організацію перинатальної допомоги в регіоні.

Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги  №2 м. Запоріжжя Стецюк Л.І. поділилася досвідом роботи новоствореного центру, який розпочав роботу з 01.08.2013, висвітлила проблемні питання в організації діяльності.

Ушакова В.В. та Стецюк Л.І. відповіли на запитання голів профспілкових комітетів щодо кадрових питань, організації роботи центрів первинної медико-санітарної допомоги, підготовки документів для ліцензування господарської діяльності та ін..  

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі