Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі школи області розпочнуть роботу 1 вересня

16 серпня 2013 - 16:23

Усі школи області розпочнуть роботу 1 вересня

Об’єкти житлово-комунального господарства області готові до опалювального сезону на 77%, наразі розпочинається оформлення відповідних паспортів. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов під час засідання колегії облдержадміністрації, яку провів голова ОДА Олександр Пеклушенко.

- Не треба гнатися за показниками та називати красиві цифри, необхідно говорити правду, показувати реальну ситуацію на кожній окремо взятій території, щоб обласна влада у разі необхідності могла втрутитися в ситуацію та вжити необхідні заходи В іншому випадку жертвами цих «прикрашань» стануть самі жителі районів. Мені потрібна об’єктивна картина з котельнями по кожному району області, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Члени колегії заслухали керівників найбільш проблемних територій - Новомиколаївського, Якимівського і Токмацького районів, які доповіли про стан розрахунків за спожиті послуги та стан підготовки територій до осінньо-зимового періоду.

Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Олександр Вєрозубов проінформував присутніх щодо оснащення шкіл області теплими санвузлами.

Внутрішні теплі туалети відсутні у 61 школі області, що  становить  10% від загальної кількості шкіл області, яких загалом нараховується 608. Найбільше таких шкіл в Оріхівському районі – 15, та у Пологівському – 12.

-  На початку минулого століття проектами шкіл не передбачались туалети у приміщеннях, це пов’язано з проектуванням та будівництвом. Обладнання санвузлів у школах потребує як значних капітальних вкладень, так і тривалого часу. Крім того, у селах існує проблема щодо відсутності централізованого водо забезпечення та водовідводу. Для виконання всіх санітарних норм необхідно будувати водонапірні башти, що пов’язано з додатковим навантаженням на фінансові можливості району, - повідомив Олександр Вєрозубов.

Школи, в яких можна обладнати внутрішні туалети, санвузли з’являться  до початку навчального року, в інших, де це буде неможливо зробити, найближчими днями встановлять біотуалети.

- Коли я був маленьким і жив у бараці, на нашій вулиці була одна вбиральня на чотири будинки. Пройшло вже понад півсторіччя, а діти досі вимушені ходити на вулицю. Це ганьба, і таке поняття, як вбиральня біля школи, треба викорінювати! – наголосив Олександр Пеклушенко.

Олександр Вєрозубов запевнив, що до початку нового навчального року ця проблема буде повністю вирішена. Також він підкреслив, що 1 вересня розпочнуть роботу абсолютно всі школи області.

Як повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Конарева, в області однією з найбільших гострих проблем є стан сільських закладів культури, яких загалом нараховується 740. З них 3% знаходяться у аварійному стані, ще 38% - не опалюються. Одна з головних причин – з місцевих бюджетів майже не виділяються кошти на ремонт цих закладів.

- Нам необхідно розібратися з бібліотеками, які практично не працюють, вони мають працювати там, де є найбільший попит, наприклад, при школах. А те, що території не виділяють кошти на ремонт закладів культури, я вважаю неприпустимим. У районах, де ситуація є незадовільною, необхідно зрівняти розміри заробітної плати працівників районних рад та  райдержадміністрацій. Повірте, одразу у бюджетах місцевих рад звільниться кілька десятків тисяч гривень, які слід спрямувати на ремонт закладів культури, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки