Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безпека життєдіяльності населення – сфера відповідальності керівників територій

14 серпня 2013 - 16:00

Безпека життєдіяльності населення – сфера відповідальності керівників територій

В облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів директор Департаменту з питань цивільного захисту населення ОДА Володимир Шлея.

На порядок денний було винесено такі питанні: підготовка до осінньо-зимового періоду та погодження комплексного плану дій, безпечне використання газу в побуті та стан аварійності та травматизму на автошляхах області.

За словами Володимира Шлеї, основні критерії підготовки до осінньо-зимового періоду – це наявність матеріальних резервів паливно-мастильних та будівельних матеріалів, укладання договорів із сільськогосподарськими підприємствами на використання техніки, визначення місць відстою великовантажної техніки у разі виникненні снігових заметів, розгортання пунктів харчування та пунктів обігріву.

- Всі території області мають створити матеріальний резерв до 1 вересня, тож ще є час для його поповнення. Станом на 25 липня з виконанням цього завдання були проблеми у Вільнянського, Кам’янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Михайлівського, Оріхівського, Приморського, Токмацького та Якимівського районів. На даний час РДА це питання вирішено, - повідомив Володимир Шлея.

Як повідомив посадовець, минулого року було ухвалено 360 договорів з сільгоспвиробниками та 31 договір між райавтодорами та підприємствами на використання техніки в період сильних снігопадів. У термін до 1 листопада необхідно підписати відповідні договори на всіх територіях області.

Щодо безпечного використання газу в побуті директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов повідомив, що станом на 1 серпня в житловому фонді в межах діяльності ПАТ «Запоріжгаз» проведено планове технічне обслуговування 470 тис. газових приладів, а також здійснено планову перевірку щільності споруд внутрішньо-будинкової системи газопостачання.

За порушення Правил безпеки систем газопостачання України з початку року відключено від газопостачання 258 газових приладів та обладнання з відводом продуктів згоряння в димові канали, а також 233 газових прилади, які знаходяться в аварійному стані. Крім того, виявлено 50 випадків несанкціонованих підключень до системи газопостачання та самовільне підключення до газових мереж внутрішньо-будинкового газового обладнання 510 газових приладів.

Доповідаючи про стан аварійності та травматизму на автошляхах регіону, заступник начальника УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Валерій Васильчук повідомив, що з початку року зареєстровано 3,48 тис. ДТП, у тому числі 661 – із постраждалими.

- Кількість громадян, які загинули внаслідок ДТП, у порівнянні з минулим роком зменшилась на 28% і складає 94 особи. При цьому, кількість постраждалих збільшилась на 20% - з 715 до 860. На автошляхах області майже кожні вісім годин траплялося ДТП з потерпілими, практично через кожні 54 години в автопригодах гинули люди. У середньому за добу в ДТП травмувалося до чотирьох осіб, - повідомив Валерій Васильчук.

З початку року у Запоріжжі зареєстровано 19 ДТП за участю водіїв автобусів, в яких загинуло три особи, травмовано 59 осіб. За аналогічний період на території області, без урахування Запоріжжя, зареєстровано шість аналогічних ДТП, в яких загинула 1 особа, травмовано 13 осіб.

З початку липня триває операція «Перевізник-літо», яка проводиться УДАІ ГУМВС України в Запорізькій області із залученням фахівців Укртрансінспекції. Під час операції з 980 перевірених автобусів у 562 виявлені порушення, два водії знаходилися у стані алкогольного сп’яніння, п’ять автобусів тимчасово затримані.

За підсумками засідання комісії керівники територій отримали низку завдань щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, формування матеріального резерву, посилення роботи щодо контролю за безпечним використанням газу в побуті, а також щодо стабілізації ситуації на дорогах області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки