Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Зростання обсягів виробництва в харчовій та переробній промисловості очікується у другому півріччі»

12 серпня 2013 - 15:57

Віктор Ємельяненко: «Зростання обсягів виробництва в харчовій та переробній промисловості очікується у другому півріччі»

У зв’язку зі значним зниженням обсягів виробництва підприємствами харчової та переробної промисловості перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів співбесіду з керівниками підприємств та обговорив з ними шляхи вирішення проблемних питань.

Так, наприклад, на ПАТ «Карлсберг-Україна» за перше півріччя поточного року в порівнянні з відповідним періодом минулого року виробництво пива знизилося на 7%, безалкогольних напоїв - на 22%. На ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» виробництво нерафінованої олії знизилося на 59,9%, рафінованої – на 45,7%. На ПрАТ «Мелітопольський олійноекстракційний завод» обсяги виробництва олії знизилися на 50%.

Значне зниження обсягів виробництва зафіксовано і на ПАТ «Запорізький оліяжиркомбінат»: виробництво нерафінованої олії знизилося на 42,8%, рафінованої – на 55,7%

Керівники підприємств зазначають, що прогнозувати ситуацію в галузі можливо лише на рік, адже обсяги виробництва значною мірою залежать від зібраного урожаю.

- Ми значно знизили обсяги виробництва олії, але невдовзі плануємо збільшити їх майже у два рази. Якщо зараз «Агропроінвест-08» переробляє 5,5-6 тис. тонн соняшника на місяць, то вже з вересня ми плануємо збільшити цей показник до 10 тис. тонн. Ми закуповуємо сировину в Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях, інколи ще й у Кіровоградській. Також триває реконструкція, модернізація виробництва, яка має закінчитися вже восени наступного року, - повідомив директор ТОВ «Агропроінвест-08» Микола Яцук.

Підбиваючи підсумки співбесіди, Віктор Ємельяненко зазначив, що кожне підприємство, керівники яких взяли участь в заході, має план розвитку та збільшення обсягів виробництва.

- Головне, що кожний виробник має конкретні цілі, визначено шляхи їх досягнення. Завдання ж влади у цьому процесі – надати підприємствам будь-яку необхідну допомогу, сприяти у вирішенні наявних проблем. У підсумку можна сказати, що ми очікуємо підвищення обсягів виробництва в харчовій та переробній промисловості вже у другому півріччі, - підбив риску Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки