Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Небайдужість та бажання допомогти – складові, на які необхідно орієнтуватися у роботі з громадянами

7 серпня 2013 - 17:46

Особисті прийоми громадян – серйозний напрямок роботи керівництва обласної державної адміністрації. Один з чергових прийомів запоріжців провів заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Протягом двох годин представник обласної державної адміністрації поспілкувався майже з 20 громадянами, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують допомоги влади.

Враховуючи те, що сфера відповідальності посадовця – соціальний захист населення, переважна більшість звернень стосувалася саме цих питань. Пенсійне забезпечення, виплати Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, соціальний захист чорнобильців, працевлаштування, оздоровлення – ось спектр тих проблемних питань, які озвучили запоріжці Андрію Гамову.

Шість громадян прийшли на прийом з надією отримати допомогу на лікування, медичне обстеження та оздоровлення. Зокрема, пенсіонерка з Пологівського району Галина Моргунова порушила питання щодо надання пільг на придбання ліків. Окресливши проблему, жінка висловила сумнів, що в облдержадміністрації їй зможуть чимось допомогти.

Андрій Гамов попросив її написати заяву та конструктивно викласти суть питання. Також він повідомив, що під час проекту «Діалог з країною» на «гарячу лінію» до Президента України звернулась запоріжанка, яка попросила забезпечити її препаратом «Глівек». Були знайдені можливості та її включили до списку хворих, які отримують цей препарат безкоштовно.

Людмила Береза, багатодітна мати з Пологівського району звернулась до посадовця з проханням допомогти їй отримати статус «Мати-героїня». Вона виховує п’ятьох рідних дітей, один з яких інвалід. Нещодавно всиновила ще й племінника. Людмила сподівається, що цей статус надасть їй певні пільги у розрахунках за послуги ЖКГ. У контексті обговорення цього питання Андрій Гамов  повідомив, що направить заяву до Пологівської райдержадміністрації з проханням розглянути його по суті з врахуванням усіх життєвих обставин багатодітної родини.

Всі, хто звернувся до представника обласної виконавчої влади отримали відповіді, роз’яснення чи необхідну допомогу.

- Облдержадміністрація – одна з останніх інстанцій регіонального рівня, до якої звертаються люди в пошуках справедливості, допомоги чи підтримки. У кожного з них свої життєві обставини, проблеми та бачення. Небайдужість та бажання допомогти – це ті складові, на необхідно орієнтуватися у цій роботі, - підсумував Андрій Гамов.

У поточному місяці посадовець проведе ще три особисті прийоми громадян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області