Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За швидкісним режимом руху маршрутних таксі встановлять он-лайн контроль

6 серпня 2013 - 17:34

У рамках роботи з організації безпеки руху в обласному центрі триває розробка проекту системи моніторингу руху муніципального транспорту. В обговоренні проекту взяли участь заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та секретар Запорізької міської ради Роман Таран.

З особливостями та основними напрямками, які будуть враховані в системі моніторингу, учасників наради ознайомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Юрій Дроздов. Зокрема, планується, що найближчим часом всі маршрутні таксі обласного центру будуть обладнані  GPS-навігаторами.

- Мета, яку ми переслідуємо у цій роботі – запровадити систему контролю за швидкісним режимом. Нова програма дозволяє в режимі он-лайн відстежити місце перебування та швидкість громадського транспорту, з’ясувати назву компанії-перевізника та простежити історію порушень водіїв, - пояснив Юрій Дроздов.

Наразі в програму вносять координати зупинок, після чого можна буде встановити контроль за графіком руху автобусів. З першого серпня в тестовому режимі почав працювати сайт BUSTRACK, на якому можна простежити рух маршрутних таксі, які вже обладнані навігаторами. Протягом першої доби сайт відвідали понад 9 тисяч запоріжців.

За словами посадовця, аналогічну програму розробили та успішно використовують у Дніпропетровську.

Під час обговорення проекту учасники заходу висловили зауваження та пропозиції щодо наповнення та вдосконалення проекту  системи моніторингу. Незважаючи на те, що дані моніторингу не можна використовувати як доказ при оформленні правопорушення, система стане стримуючим фактором для самих перевізників.

- Необхідно створити комісію, яка розглядатиме результати моніторингу. На засідання будемо запрошувати керівників підприємств, водії яких систематично порушують швидкісний режим. Підприємствам, які системно нехтують правилами безпеки та дорожнього руху, у подальшому буде рекомендовано не брати участь у конкурсі на здійснення пасажирських перевезень, - висловив пропозицію заступник голови ОДА Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області