Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області в сфері ЖКГ

6 серпня 2013 - 10:35

Наказом Мінрегіону України від 11.07.2013 № 316 «Про введення в дію рішення Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти» у липні 2013 року схвалено новий об’єкт у м. Бердянськ по вул. Крилова, 3 (134 квартири) для участі у програмі іпотечного кредитування.

Станом на 30.07.2013 по Запорізькій області Міжвідомчою комісією при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затверджено 16 житлових будинків (приймають участь 840 квартир), з яких 10 незавершених будівництвом та 6 будинків, введених в експлуатацію після 2007 року. Дев’ять будинків розташовані в м. Запоріжжя, три в м. Бердянськ і поодинці в містах: Василівка, Мелітополь, Гуляйполе і  смт Михайлівка.

Крім того, підготовлений проект Програми з надання цільової фінансової підтримки громадянам (працівникам бюджетних установ) на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету на 2013 рік буде розглянутий на сесії Запорізької обласної ради, що відбудеться у серпні поточного року відповідно до плану роботи обласної ради.

З метою активізації житлового будівництва на території Запорізької області проведені наступні заходи:

19.07.2013 під головуванням заступника голови облдержадміністрації   Гончарука П.А. за участю представників регіонального управління                  ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», банківських установ та будівельної компанії ВАТ «Запоріжсталь» проведено нараду з питання добудови ВАТ Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» житлового будинку по вул. Історичній, 8 у м. Запоріжжі в рамках програми іпотечного кредитування.

22.07.2013 проведено нараду з питання добудови трьох житлових будинків по пров. Бадигіна в м. Мелітополі в рамках програм будівництва доступного житла під головуванням заступника голови облдержадміністрації   Гончарука П.А.  за участю представників регіонального управління               ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області та заохоченого забудовника ФОП «Фокарді».

За результатами нарад питання добудови незавершених будівництвом житлових будинків в рамках реалізації соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» у стадії опрацювання.

Станом на 30.07.2013 консультації щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів у 2013 році отримало 1319 сімей, видано 12 кредитів на суму 2 453,515 тис. грн.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі