Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промислові підприємства регіону мають бути зорієнтовані на енергозбереження

5 серпня 2013 - 16:59

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у нараді з питань впровадження енергозберігаючих проектів на МК «Запоріжсталь».

Відкриваючи нараду, генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма повідомив, що одним зі стратегічних напрямків роботи підприємства є впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій. Завдяки впровадженню комплексу заходів у І півріччі 2013 року вдалося знизити енергоємність підприємства на 6,4%. Таких результатів досягнуто завдяки зниженню споживання природного газу, коксу, вугілля та електроенергії.

- Важливо, що нам вдається знизити споживання енергоресурсів на фоні збільшення обсягів виробництва. З початку року ми збільшили виробництво чавуну на 7,5% та прокату на 9,5%, - зазначив Ростислав Шурма.

Крім того, з початку липня промисловий гігант відновив проект щодо забезпечення теплом двох районів Запоріжжя. Теплоенергію, яка видобувається шляхом утилізації коксового газу, продають підприємствам ТКЕ обласного центру за собівартістю, тому тарифи для населення залишаться без змін. Така схема надає можливість підприємствам комунальної теплоенергетики економити до 1 млн. м. куб. газу щомісяця.

- Це важливий соціальний проект. Враховуючи орієнтацію нашої держави на економію енергоресурсів, цього року області доведено ліміт пільгового газу, який становить 332 млн. м. куб., або на 117 млн. м. куб. газу менше, ніж торік. У разі, якщо нам не вистачить визначеного обсягу, газ доведеться купувати за ринковою ціною. А це надто дороге задоволення для бюджету, - пояснив Петро Гончарук.

У цьому контексті посадовець відзначив, що промислові підприємства регіону щороку споживають до 672 млн. м. куб. газу. У І  півріччі поточного року вдалося обмежити споживання блакитного палива на 18%. Згідно із завданнями Уряду протягом двох наступних років область повинна скоротити споживання газу на 50%. Враховуючи це, всі промислові підприємства регіону мають бути зорієнтовані на енергозбереження.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області