Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роль хрещення Русі обговорили запоріжці за «круглим столом»

24 липня 2013 - 10:48

В обласній державній адміністрації відбулося засідання за «круглим столом» на тему: «Роль хрещення Русі в розвитку духовності, культури, історії та державності України». Разом з представниками духовенства, політологами, краєзнавцями та молоддю в обговоренні питання взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

- Значення цієї події важко переоцінити, оскільки хрещення мало не тільки культурні, духовні, але й суспільно-політичні наслідки для нашої країни. Так, завершилося об’єднання слов’ян,  була укріплена державність, на міжнародній арені Русь визнали цивілізованою країною, - зазначив Андрій Гамов.

Саме тому, за словами посадовця, хрещення Русі відзначається на державному рівні. Зокрема, 26 липня в Києві відбудуться урочисті заходи за участю Президентів трьох країн –  України, Росії та Молдови.

У Запорізькій області з нагоди знаменної дати на Хортиці висадили символічну алею із 1025 дерев. Також відбувся велопробіг о. Хортиця – Василівка – Мелітополь. Дніпром з Києва пройшла регата маломірних суден. Крім того, в обласному краєзнавчому музеї працює виставка ікон 17-20 сторіччя. Запам’яталася запоріжцям і вистава просто неба обласного театру ім. В.Г. Магара, яка була відбулася на Хортиці.

Учасники «круглого столу» обговорили предтечі зародження християнських цінностей, шлях апостола Андрія, який проповідував на нашій землі, а також просвітницькі  та культурні наслідки хрещення Русі.

Оцінюючи значення християнських цінностей для сучасного суспільства, Андрій Гамов нагадав слова Президента України Віктора Януковича: «Шлях до процвітання та добробуту в українському суспільстві пролягає через економічне зростання та суспільне єднання. Ці важливі складові розвитку країни не можуть бути самодостатніми поза звичаями та духовним розвитком народу. Віра завжди була життєдайною силою, яка допомагала українцям вистояти та зберегти свою  ідентичність».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області