Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Оптимізація мережі загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів враховує загальнодержавні соціальні гарантії та інтереси громади

23 липня 2013 - 14:23

Оптимізація мережі загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів враховує загальнодержавні соціальні гарантії та інтереси громади

За останні три роки в регіоні забезпечено прискорення динаміки відновлення потужностей дошкільної освіти; у 2010 році відновлено 6 садочків, у 2011 – 14; протягом 2012 – 20 закладів (4 ДНЗ, 16 НВК), протягом 2013 –   6 закладів.

На виконання соціальних ініціатив Президента України розроблено пооб’єктний план-графік будівництва і реконструкції дошкільних навчальних закладів Запорізької області на 2013-2014 роки, яким планується за цей період  додатково реконструювати та відкрити 50 дошкільних навчальних закладів, що забезпечить місцями та створить умови для отримання системної дошкільної освіти для 3539 дошкільнят.

Обласною державною адміністрацією проведено селекторну нараду із заступниками голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, на якій розглянуто питання розвитку мережі дошкільних закладів, створення електронної версії черги до дошкільних закладів, поступового зменшення черги, оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, створення освітніх округів, належної підготовки загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів до нового 2013/2014 навчального року тощо. В результаті, узгоджено План-графік відкриття дошкільних навчальних закладів протягом 2013 року, яким передбачено відновлення 9 дошкільних закладів, здійснення реконструкції та відкриття на базі приміщень шкіл 10 навчально-виховних комплексів, відкриття додатково у функціонуючих закладах 30 дошкільних груп, що створить умови для влаштування у заклади освіти понад 2 тисячам дітей дошкільного віку.

Протягом 2013 року реорганізовано 6 загальноосвітніх навчальних закладів у навчально-виховні комплекси до складу яких входять дошкільні групи (7 груп, 140 дітей): Миколай-Пільська ЗОШ І-ІІІ ст., Соколівська ЗОШ І-ІІІ ст., Кінсько-Роздорівська ЗОШ І ст., Довгинська ЗОШ І-ІІІ ст., Панфілівська ЗОШ І-ІІІ ст. та ЗОШ № 6 відповідно у Запорізькому (2 групи), Вільнянському, Пологівському, Чернігівському (2 заклади) районах та м. Енергодарі;  відкрито дві резервні дошкільні групи в дошкільних закладах «Черешенька» Фруктовської сільської ради Мелітопольського району та «Золотий ключик» Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області (2 групи, 44 дитини). Таким чином, створено умови для влаштування 184 дітей дошкільного віку у заклади освіти області.

Активно проводиться робота щодо оптимізації мережі та створення освітніх округів. За результатами рішення колегії обласної державної адміністрації від 05.06.2013 видано розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11.06.2013 № 274 «Про оптимізацію мережі  загальноосвітніх навчальних закладів області та створення освітніх округів», відповідно до якого планується в області створити більше 200 округів.

На 01.07.2013 в області уже функціонує 47 освітніх округів, в рамках яких забезпечено підвезення учнів до шкіл та позашкільних навчальних закладів. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 345 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області.

Мелітопольська лікарня «переїхала» до Запоріжжя: допомога для військових та внутрішніх переселенців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 947-го дня війни

«Армія відновлення»: вже понад три тисячі направлень було видано на виконання суспільно корисних робіт в Запоріжжі

Поліпшення доступу до ліків в сільській місцевості: в Запорізькій області запускають мобільний аптечний пункт

Вища ефективність та менше ризиків: у Запорізькій обласній клінічній лікарні провели унікальну операцію на серці

Меморандум про співпрацю між Запорізькою ОДА та Укргазбанком: здешевлення кредитів для місцевого бізнесу

Сімʼя для кожної дитини: обласна влада та ЮНІСЕФ обговорили план дій для захисту інтересів дітей, позбавлених батьківського піклування

Програма бізнес-навчання REDpreneurUA для ВПО, ветеранів та осіб з інвалідністю: стартував прийом заявок