Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна служба зайнятості зорієнтована на попередження безробіття

15 липня 2013 - 15:21

Обласна служба зайнятості зорієнтована на попередження безробіття

Підсумкам роботи Запорізької обласної служби зайнятості в першому півріччі 2013 року та підвищенню ефективності роботи служби було присвячено нараду директорів центрів зайнятості, яка відбулася за участю заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гамова.

Особливістю звітного періоду є реалізація нового Закону України «Про зайнятість населення», який передбачає поступове зміщення акцентів діяльності служби зайнятості від допомоги населенню в подоланні безробіття до його попередження.

Багато уваги спеціалісти служби приділяють роботі з роботодавцями, визначаються шляхи взаємодії з ними в умовах сезонних коливань ринку праці. Постійно ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності комплектування всіх вакансій через центри зайнятості.

Надаючи послуги незайнятому населенню, служба орієнтується перш за все на вдосконалення шляхів працевлаштування громадян з інвалідністю та подолання молодіжного безробіття. Безробітним надаються послуги з підбору роботи, тимчасової зайнятості, навчання і перенавчання, психологічної підтримки, виплачується допомога по безробіттю. Проводяться різноманітні консультації, зокрема із заохочення до організації та провадження підприємницької діяльності.

За перше півріччя 2013 року в області на обліку служби зайнятості перебувало 52,8 тис. осіб, що на 7,3 % більше минулорічного показника. Протягом січня – червня поточного року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 21,1 тис. громадян, з яких 388 осіб отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи; участь у громадських  та інших роботах тимчасового характеру взяли 4 тис. осіб, а 7,7 тис. громадян скористались послугами професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

– Прийняття нового Закону України «Про зайнятість населення» дозволило підвищити якість послуг служби зайнятості, розширити перелік пільгових категорій громадян та дало можливість зосередитись на попередженні безробіття, особливо серед молоді. Проте неможливо уявити роботу служби без тісної взаємодії з органами місцевої влади та роботодавцями. Для спільного розв’язання проблем зайнятості в області розпочато впровадження пілотного проекту «Шляхи забезпечення соціально відповідального бізнесу в м. Запоріжжі», – повідомив Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень