Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Уряд та регіональна влада мають знаходити конструктивні форми діалогу»

15 липня 2013 - 12:26

Олександр Пеклушенко: «Уряд та регіональна влада мають  знаходити конструктивні форми діалогу»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у робочій нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, яка відбулася минулого тижня в Києві. Як повідомив очільник регіону, у своєму виступі  він озвучив цілу низку питань, котрі потребують вирішення у тісній співпраці Уряду та представників влади регіонів.

- Уряд та регіональна влада мають знаходити конструктивні форми діалогу. Ми повинні розмовляти максимально відверто, коли керівники регіонів, без очікування догани, можуть розповісти про проблеми, з якими стикаються, та пропонують свої шляхи їх розв’язання, - зауважив Олександр Пеклушенко, інформуючи про підсумки зустрічі з главою Уряду під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Зокрема, Олександр Пеклушенко у своєму виступі на урядовій нараді зупинився на проблемних аспектах реалізації державної програми «Доступне житло», акцентував увагу на питаннях  реформи інтернатної системи в Запорізькій області, озвучив побажання представників регіональної влади щодо здійснення державної кадрової політики.

Окремо Олександр Пеклушенко акцентував увагу на питаннях підготовки проектів, які Уряд планує реалізувати за рахунок коштів під державні гарантії.

- Ми не можемо продукувати проекти заради проектів, не маючи конкретного грошового підкріплення. Тому я запропонував, щоб Уряд із 50 млрд. грн.., які планується спрямувати на реалізацію цих проектів, виділив, наприклад, 1 млрд грн.. на підготовку проектів. Тоді ми зможемо їх опрацювати, вони пройдуть усі необхідні експертизи, і  це буде дійсно ефективне використання бюджетних коштів, - наголосив голова облдержадміністрації.

Також Олександр Пеклушенко порушив питання використання вітчизняних матеріалів при реалізації масштабних будівельних проектів у бюджетній сфері. З фактом, коли будівельники переважно використовують імпортні матеріали, голова облдержадміністрації стикнувся під час робочої поїздки до 5-ї дитячої лікарні в м. Запоріжжя, де триває реконструкція.

Як повідомив Олександр Пеклушенко, за підсумками наради голова Уряду Микола Азаров надав низку  доручень  підпорядкованим органам, у яких будуть враховані й пропозиції, висловлені головами облдержадміністрацій.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень