Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З боржниками за послуги ЖКГ будуть працювати індивідуально

10 липня 2013 - 15:15

З боржниками за послуги ЖКГ будуть працювати індивідуально

Стан розрахунків населення за послуги житлово-комунального господарства розглянуто на селекторній нараді, яку провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов.

Як повідомив посадовець, станом на 01.05.2013 поточні розрахунки населення за житлово-комунальні послуги  склали 105%, сума боргу залишилася 690 млн. грн. (на 01.01.2013 – 709,7 млн. грн.).

Найвищий рівень розрахунків забезпечили споживачі Новомиколаївського (122%), Михайлівського (112%), Токмацького (110%), Мелітопольського (109,9%) та Приморського (109,7%) районів.

Найгірше розраховуються в Чернігівському (90,7%), Куйбишевському (93%), Великобілозерському (95%), Кам’янсько-Дніпровському (99,3%) районах та м. Енергодар (97%).

Коментуючи ситуацію на місцях, директор Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА подякував за роботу керівництву Веселівського та Приморського районів: «На цих територіях рівень розрахунків населення стабільно високий, за чим простежується системна робота та відповідальне ставлення до цих питань».

Як повідомив представник управління ЖКГ Веселівської райдержадміністрації, дотримуватись дисципліни розрахунків допомагає індивідуальна робота з кожним боржником. Також запроваджена практика звітності бюджетних організацій з питань розрахунків за послуги ЖКГ.

Найгірше розраховуються жителі області за послуги з утримання прибудинкових території – всього на 92,4%, борг перевищує 114 млн. грн. Найгірші показники мають Кам’янсько-Дніпровський (86%), Чернігівський (88,4%) райони та м. Бердянськ (84,3%).

Ці ж території потрапили до списків аутсайдерів у розрахунках за послуги водопостачання та водовідведення. Така ситуація викликає занепокоєння, у зв’язку з чим  директор Департаменту ЖКГ та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов доручив  проаналізувати роботу в цьому напрямку, вивчити та перейняти успішний досвід роботи з боржниками на інших територіях. До кінця вересня ситуація має бути стабілізована, а борги максимально погашені,  наголосив Максим Шахов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області