Практика проведення ярмарків сільськогосподарської продукції у Запоріжжі та області з метою підтримки місцевих товаровиробників та насичення споживчого ринку товарами не лише залишається традиційною, а й активізується. В Запоріжжі виробники реалізують свою продукцію щосуботи на площі коло цирку. А в районах та містах області ярмарки проводяться до чотирьох разів на тиждень.
За даними Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації найбільшим попитом у літній період традиційно користуються овочі та фрукти. Кількість реалізованої м’ясо-молочної продукції та риби через спекотну погоду значно зменшується, а крупи, борошно, яйця, олія та мед залишаються привабливими для покупців незалежно від сезону.
Минулого тижня в області на ярмарках яйця можна було придбати за 3,50 – 6, 50 грн./10 шт., м'ясо та м’ясні вироби – 30 – 55 грн./кг., олію – 11-12 грн./л., молоко – 4,5-7 грн./л. У Запоріжжі овочі коштували від 2 до 16 грн./кг., фрукти – 4,5-20 грн./кг. Загалом ціни були на 15-20% нижчими, ніж у торговельних мережах
З початку року в області проведено 781 ярмарок, на яких продано більше 3 тисяч тонн продуктів. За цей період продавці реалізували товарів на суму 28,8 млн. грн.
За завданням голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка до Святої Трійці та Дня Конституції України кількість сільськогосподарських ярмарків у області буде збільшено.
Управління у справах преси та інформації