Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У рейтингу соціально-економічного розвитку за І квартал лідирують Оріхівський район і місто Мелітополь

29 травня 2013 - 08:54

У рейтингу соціально-економічного розвитку за І квартал лідирують Оріхівський район і місто Мелітополь

За підсумками  діяльності районних державних адміністрацій Запорізької області за перший квартал  2013 року визначено рейтинг територій. Розрахунки оцінки результатів діяльності здійснено за 29 показниками для районів і за 25 - для міст обласного значення.

За напрямом «економічний  розвиток»,  який  розраховується на основі дев’яти показників, до трійки лідерів серед районів увійшли Михайлівський, Чернігівський та Приазовський; останнє місце посів Кам’янсько-Дніпровський район. Серед міст обласного значення  лідерами є Енергодар, Запоріжжя, Бердянськ; на останньому місці – м. Мелітополь.

 У другому напрямі – «державні фінанси» – провідні місця посіли Василівський, Приазовський  та Пологівський райони; останнє  – Веселівський район. Серед міст обласного значення лідирують Енергодар, Мелітополь і Запоріжжя;  останнє місце – Токмак.

Стан споживчого ринку оцінюється  за обсягом роздрібного товарообороту та приростом у розрахунку на душу населення. За цим напрямом уперед вийшли Кам'янсько-Дніпровський, Оріхівський і Приазовський райони; на останньому місці – Великобілозерський район. Серед міст лідери – Мелітополь, Запоріжжя і Бердянськ; аутсайдер – Токмак.

Напрям   «населення та ринок праці» враховує зростання заробітної плати та суму заборгованості із виплати заробітної плати по різних категоріях підприємств. Найкраща ситуація в цьому питанні в Оріхівському, Якимівському і Великобілозерському районах, найгірша – в Запорізькому. Серед міст обласного значення  найкращими є Мелітополь, Токмак і Енергодар; на останньому місці – Бердянськ.

У сфері  житлово-комунального господарства та будівництва житла  оцінюється         рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг та сума заборгованості за них, введення в експлуатацію загальної площі житла та в розрахунку на 10 тисяч населення. Випередили інших Оріхівський, Запорізький і Веселівський райони;  найбільше відстає Куйбишевський район; серед міст обласного значення – Бердянськ, Запоріжжя і Енергодар; відстає Токмак.

У питанні  захисту прав дитини гоовний критерій -  збільшення охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  сімейними формами виховання. Найкращих результатів серед районів досягли Великобілозерський, Приазовський, Оріхівський райони; аутсайдер – Мелітопольський район: серед міст - Бердянськ, Енергодар і Запоріжжя; аутсайдер – Токмак.

За сукупністю оцінок результатів діяльності районних державних адміністрацій за січень-березень 2013 року рейтинг виглядає таким чином: перше місце - Оріхівський район, друге – Приазовський, третє – Веселівський, на останньому місці – Куйбишевський район. Серед міст обласного значення за сукупністю показників соціально-економічного розвитку перше місце посів Мелітополь, друге – Енергодар, третє – Бердянськ, останнє – Токмак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни