Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя стане стартовим майданчиком для інтегрованої моделі профілактики ВІЛ-інфекції серед молоді

28 травня 2013 - 14:48

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Андрія Запорожченка з представниками Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) – заступником голови Представництва Дитячого фонду ООН в Україні Рудігером Люхманом  та керівниками проектів Оленою Сакович та Володимиром Лашком.

Наприкінці 2012 року в рамках співпраці Запорізької області з Дитячим фондом ООН/ЮНІСЕФ та МОЗ України було прийнято рішення про запровадження в регіоні інтегрованої моделі профілактики ВІЛ-інфекції, надання допомоги та підтримки молоді групи ризику. Згідно з планом у поточному році така модель буде впроваджена в Запоріжжі, у 2014 – в області, а в 2015  цей досвід має бути поширений по всій території країни.

- Для реалізації цього нового проекту ми обрали саме Запорізьку область, оскільки ви маєте потужний  ресурс та вагомі напрацювання в цій сфері. Торік ваша «Клініка, дружня до молоді» була визнана кращою в країні. Переконаний, що об’єднавши наші зусилля, ми досягнемо найбільш ефективних результатів у напрямку профілактики цієї соціально небезпечної хвороби, - зазначив заступник голови Представництва Дитячого фонду ООН в Україні Рудігер Люхман.

У свою чергу заступник голови ОДА Андрій Запорожченко завірив представника Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у тому, що позиція голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка незмінна – для реалізації інноваційного проекту в регіоні дорога відкрита.

- Ми зацікавлені у вдосконаленні нашої роботи з профілактики поширення ВІЛ-інфекції. Будь-яка професійна допомога неурядових організацій – це крок уперед, чиєсь врятоване життя. Торік ми створили робочу групу  щодо впровадження проекту, до складу якої увійшли медики, представники благодійних фондів, громадських організацій. Тож ми відкриті до співпраці та готові надати всю необхідну допомогу, - підкреслив Андрій Запорожченко.

 Нині в рамках проекту в області проведено дослідження фокус-груп віком від 14 до 22 років, на основі результатів якого буде вибудувана подальша робота та план заходів щодо впровадження інтегрованої моделі профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та підтримки молоді групи ризику.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни