Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Дитина без уваги не буде щасливою, і дорослі мають захистити її право на щастя»

28 травня 2013 - 13:24

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в обласному святі з нагоди Дня захисту дітей. У ПК «Дніпроспецсталь» на святковий захід з усіх куточків Запорізького краю приїхала тисяча хлопців та дівчаток - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу; дітей, які опинились у складних життєвих обставинах; вихованці притулків, центрів соціально – психологічної реабілітації. Для них служба у справах дітей облдержадміністрації організувала розважальну програму з конкурсами та приємними сюрпризами. Маленьких запоріжців зі святом привітали керівники області та міста, а також запросили на розважальну програму біля Запорізького дуба.

Як зазначив керівник регіону Олександр Пеклушенко, захист дитинства – це  справа не одного дня, це головне завдання всіх органів влади, зокрема, в рамках реалізації соціальних ініціатив, проголошених Президентом України у лютому 2013 року.

- Сама філософія свята полягає в тому, щоб привернути максимальну увагу до проблем дітей. Це цілий комплекс питань. По-перше, це вирішення проблем дітей, які позбавлені головного щастя - щастя виховуватися в родині. Але є проблеми і в дітей, котрі живуть у благополучних сім’ях. Вони теж потребують уваги, потребують того, щоб дорослі враховували їх думку. Дитина без уваги не буде щасливою, і дорослі мають захистити її право на щастя. Для цього необхідно спілкуватися, дарувати один одному любов, присвячувати якомога більше свого часу родині,  - наголосив Олександр Пеклушенко.

Серед гостей свята були й давні знайомі Олександра Пеклушенка – представники великої родини дитячого будинку сімейного типу Світлани Петрушенко. Минулого року під час робочої поїздки до Оріхова голова облдержадміністрації познайомився з цією дружною сім’єю, в якій сьогодні виховується восьмеро дітей. Тоді одна з дівчаток поділилися своєю мрією – відвідати Париж. Олександр Пеклушенко пообіцяв здійснити цю мрію, і на весняних канікулах сестри Катя та Агнія поїхали до столиці Франції.

- Якщо чесно, я не дуже вірила в те, що моя мрія здійсниться. Але коли мама почала оформлювати документи, збирати речі, я зрозуміла, що Олександр Миколайович не лише пообіцяв, а й дотримається  свого слова, - розповіла Агнія. 

Свої враження від весняного Парижа Агнія, яка навчається у художній школі, виклала на папері. Картину з головним символом столиці Франції – Ейфелевою вежею – сьогодні  вона подарувала голові облдержадміністрації, подякувавши за незабутній відпочинок. Олександр Пеклушенко розпитав  дівчину про її враження від Парижа та зазначив, що у Франції є дуже добра традиція - вітатися на вулицях та дарувати один одному усмішки. Агнія та очільник регіону зійшлися на думці, що таку традицію необхідно поширювати і в Запорізькому краї. Як підкреслив Олександр Пеклушенко, його дружба с родиною Світлани Петрушенко буде тривати і далі.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни