Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

В обласному краєзнавчому музеї відбувся обласний семінар для директорів музеїв і заповідників з актуальних питань розвитку музейної справи

24 травня 2013 - 15:06

Заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Малакова К.Ф. від імені голови обласної державної адміністрації Пеклушенка О.М. привітала працівників музейних закладів з професійним святом – Міжнародним днем музеїв.

- Музеї і заповідники Запорізького краю відіграють провідну роль щодо збереження, дослідження та пропаганди історико-культурного надбання регіону і мають великі можливості для виховання патріотизму і самосвідомості населення, - зазначила Катерина Малакова.

На семінарі розглядались актуальні питання з музейної діяльності: про символіку Запоріжжя як важливий чинник виховання патріотизму; роль інформаційних технологій у процесі популяризації музеїв регіону; науково-дослідну, науково-просвітницьку та науково-методичну роботу музеїв і заповідників; облік і збереження предметів з дорогоцінних металів тощо. Також було зорієнтовано музеї на підготовку та проведення  тематичних заходів з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, 70-річчя визволення Запоріжжя і Запорізької області від фашистських загарбників та 75-річчя утворення Запорізької області.

Кращі працівники музеїв і заповідників були нагороджені Почесними грамотами Міністерства культури України і Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Учасники семінару ознайомились з новою експозицією обласного краєзнавчого музею „Запорізький край в першій половині ХІХ ст.”

Читайте також