Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Міністр охорони здоров’я Р.В. Богатирьова зустрілась з медичним активом області

17 травня 2013 - 08:51

Міністр охорони здоров’я Р.В. Богатирьова зустрілась з медичним активом області

З робочим візитом 16 травня в області побували Міністр охорони здоров’я України Богатирьова Р.В. та заступник Міністра охорони здоров’я Толстанов К.О. Зустріли посадовців заступник голови обласної державної адміністрації Запорожченко А.Г., директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації (стажування) Казека В.Г., ректор ЗДМУ Колесник Ю.М., ректор ЗМАПО Никоненко О.С., начальник управління з питань охорони здоров’я Запорізької міської ради Севальнєва Н.О. Основна мета візиту – ознайомитися зі станом розвитку первинної медико-санітарної допомоги в області та надихнути студентів медичного університету на їх подальшу лікарську діяльність в сільських закладах охорони здоров’я. 

Богатирьова Р.В. відвідала міські амбулаторії сімейної медицині, поспілкувалася з медичним персоналом, пацієнтами. Після прибуття до Запорізького державного медичного університету та короткого діалогу зі студентами, Міністр охорони здоров’я України взяла участь у нараді з медичним активом області. Основним питанням для обговорення був стан реформування та перспективи подальшого розвитку первинної медико-санітарної допомоги області.  

В області активно реалізується Програма економічних реформ Президента України.

Зусилля місцевої влади, керівників медичних закладів області, всіх медичних працівників направлені на виконання завдань, поставлених Президентом нашої держави, Урядом, Міністерством охорони здоров’я щодо підвищення якості та доступності медичної допомоги населенню області.

Одним з головних пріоритетів є реорганізація первинної медико-санітарної допомоги.

Активний інформаційний супровід цього важливого процесу на всіх рівнях дав змогу досягнути порозуміння і підтримки з боку населення та медичної спільноти.

Тільки в 2012 році створено 24 заклади загальної практики сімейної медицини, у т.ч. шляхом реорганізації 6-х сільських дільничних лікарень, 6 фельдшерських пунктів, 11 сільських лікарських амбулаторій та 1 новоутвореної амбулаторії сімейної медицини.

На сьогодні в області функціонує 141 сільська лікарська амбулаторія, у т.ч. 121 сімейна. 90 % сімейних амбулаторій розташовані у сільській місцевості.

В минулому році за ініціативи голови облдержадміністрації в районах області прийняті та на сьогодні діють програми підготовки медичних працівників та поліпшення їх соціального захисту.Фінансування заходів програм передбачено за рахунок коштів районного та міських бюджетів.

В області є розуміння органів місцевої влади необхідності залучення медичних працівників до роботи в закладах охорони здоров’я сільської місцевості.

Міністр охорони здоров’я України Богатирьова Р.В. відзначила, що запоріжці на правильному шляху, наголосила на необхідності динамічних змін в системі охорони здоров'я, активної позиції організаторів охорони здоров’я в реформуванні медичної галузі та роз’ясненні суті та переваг процесу модернізації галузі.

Особливу увагу Раїса Василівна приділила підготовці майбутніх лікарів, особливо тих, хто буде в подальшому працювати на засадах загальної практики/сімейної медицини. Міністр охорони здоров’я України запевнила, що студенти будуть випускатися із медичного університету лише з високим рівнем знань і пообіцяла особисто бути присутньою на випускних іспитах у медичних вузах.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі