Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації привітав ветеранів Бердянська зі святом Перемоги

8 травня 2013 - 14:53

Напередодні Дня Перемоги під час робочої поїздки до Бердянська голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни та привітав їх з прийдешнім святом. Урочиста зустріч відбувалась у міському Художньому музеї ім. Бродського.

Олександр Пеклушенко проінформував бердянських ветеранів про основні напрямки роботи обласної влади. Як зауважив голова облдержадміністрації, головними пріоритетами роботи влади регіону є розвиток реального сектору економіки, модернізація системи охорони здоров’я, активізація аграрного комплексу, реалізація соціальних програм та ініціатив Президента України, спрямованих, зокрема, на підтримку ветеранських організацій.

- Я знаю, що всі ми у великому боргу перед ветеранами Великої Вітчизняної війни. Саме тому обласна влада приймає додаткові регіональні програми щодо соціального захисту ветеранів. Торік ми ухвалили рішення про виділення коштів на додаткові виплати учасникам війни до Дня Перемоги. Ця програма діє і у поточному році. У 2013 році також прийняте рішення про збільшення фінансування програми щодо надання медичної допомоги ветеранам війни та дітям війни, - зазначив Олександр Пеклушенко.

З нагоди Дня Перемоги голова облдержадміністрації вручив шістьом бердянським ветеранам війни слухові апарати,придбані за кошти обласного бюджету.

Звертаючись до колишніх фронтовиків, Олександр Пеклушенко наголосив, що піклування про ветеранів та захист історичної правди про їхній подвиг – є головними завданнями влади.

- Найголовніше те, що будь-які прояви фашизму, які сьогодні, на жаль, є в Україні, мають бути назавжди знищені. Запевняю, ми не допустимо поширення цих смертоносних проявів. Люди, які стріляли у спини наших дідів ніколи не будуть справжніми героями на території Запорізької області, - наголосив голова облдержадміністрації.

По завершенні зустрічі її учасники взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника морякам-десантникам, які визволяли Бердянськ від німецько-фашистських загарбників.

 

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни