Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи пенсійного страхування

Всі економічно активні підприємства Запорізької області мають ліквідувати заборгованість із зарплати та перед Пенсійним фондом до кінця року

12 квітня 2013 - 14:39

 Таке рішення було прийняте 10 квітня на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов. В роботі комісії взяли участь начальник головного управління ПФУ в Запорізькій області Анатолій Казачук, його заступник Сергій Кам’янченко, начальник управління надходження доходів Олександр Чемерисов.   

  - Минулого тижня відбулася всеукраїнська нарада щодо ліквідації заборгованості із зарплати та інших виплат на підприємствах країни всіх форм власності. Її проводив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, а це є показником того, що центральна влада бере це питання під особистий контроль, воно розглядається на урядовому рівні. Президент України Віктор Янукович доручив до кінця року ліквідувати борги на економічно активних підприємствах, тож ми повинні задіяти всі важелі впливу, - повідомив Андрій Гамов.

За даними органів статистики загальна сума заборгованості із заробітної плати з початку року в області збільшилась на 4,5 млн. грн. або на 8,8% і на 1 березня склала 56,3 млн. грн.

За I квартал поточного року до бюджету Пенсійного Фонду в області  надійшло 1585,9 млн. грн. власних коштів, загальна         заборгованість на 1 квітня становила 219 млн. грн., у тому числі по сплаті єдиного внеску 29,8 млн. грн.

Динаміка погашення боргів із зарплати продовжувала визначатися ситуацією на підприємствах державного сектору економіки, де станом на 1 березня вони становили 43,7 млн. грн., а їх питома вага у загальній сумі складала 78,5%.

Борги економічно активних підприємств станом на 1 березня склали 26 млн. грн., що на 3,9 млн. грн. більше, ніж на початок року.

Заборгованість на підприємствах, які знаходяться в процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом, за січень-лютий поточного року збільшилась на 0,9 млн. грн. і на 1 березня склала 29,4 млн. грн. 

За підсумками обговорення прийняті конкретні рішення щодо погашення заборгованості по заробітній платі та перед Пенсійним фондом по 15 підприємствах-боржниках.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі