Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

25 квітня 2013 - 11:24

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

В Україні кількість стихійних природних явищ - аномальних снігопадів, паводків і лісових пожеж - з 80-х років минулого сторіччя збільшилася вдвічі. Такі явища одночасно можуть відбуватися у 12-15 регіонах країни. 20 років тому такого не було навіть теоретично. Велику небезпеку становить і загроза техногенних аварій, кількість яких останнім часом збільшується не тільки в Україні, але й в усьому світі.

«Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів та створить можливості для оперативного інформування населення», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Уряду.

За словами Олександра Вілкула, для створення нової системи будуть проаналізовані кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони, а також сучасний світовий досвід і технології.

Пропонується оновити матеріально-технічну базу Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальну техніку, яка буде використовуватись і в поточному процесі прибирання міст і під час надзвичайних ситуацій.

Також, відповідно до світової практики, пропонується створити три мобільні аварійно-рятувальні загони, обладнані сучасною технікою: на заході, на сході і в центрі країни (Київ). Загони мають оперативно передислоковуватись в своєму радіусі дій у разі необхідності.

Пропонується також впровадити сучасну систему оповіщення населення. Вона буде передбачати оперативне поширення інформації за допомогою технічних засобів зв'язку, ЗМІ, мережі Інтернет, мобільного зв’язку, у тому числі, розробляється можливість створення загальнодержавної радіомережі на середніх хвилях.

«Новий регламент роботи має забезпечити можливість максимум протягом години надати інформацію населенню про надзвичайні ситуації та відповідні дії на цей час», - сказав Олександр Вілкул.

Урядовець запропонував створити нову систему цивільного захисту населення. В її рамках передбачається оновлення матеріально-технічної бази Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальної техніки в містах та районах.

«В рамках Програми активізації економіки Урядом буде надана підтримка виробництва в Україні цієї спеціалізованої та комунальної техніки», - сказав Олександр Вілкул. Це сприятиме створенню нових робочих місць та розвитку провідних галузей економіки, зокрема, машинобудування.

 

За інформацією прес-служби Віце-прем’єр-міністра

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни