Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця між облдержадміністрацією та Держінспекцією України з питань захисту прав споживачів закріплена Меморандумом

11 квітня 2013 - 16:44

Співпраця між облдержадміністрацією та Держінспекцією України з питань захисту прав споживачів закріплена Меморандумом

З метою виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» між обласною державною адміністрацією та Державною інспекцією України з питань захисту справ споживачів підписано Меморандум про співпрацю.

Його урочисте підписання відбулося під час Форуму з питань розвитку підприємництва в Запорізькій області, свої підписи під документом поставили голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та голова Державної інспекції України з питань захисту справ споживачів Сергій Орєхов.

Документом передбачено зосередження спільних зусиль обох сторін для творення гнучкої інноваційної системи споживчої політики, яка відповідатиме найкращій світовій практиці та буде здатна адекватно реагувати на вимоги та потреби суспільства, економіки та споживачів.

Також Меморандумом передбачена координація діяльності щодо надання методичної допомоги місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування з питань реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів.

Крім того, обидві сторони зобов’язуються надавати взаємну консультативну та іншу необхідну допомогу, здійснювати обмін інформацією, оперативно співпрацювати у вирішенні проблемних питань, які виникатимуть під час виконання функцій з державного управління.

Спілкуючись з журналістами, Олександр Пеклушенко та Сергій Орєхов прокоментували значимість цього документа.

- Меморандум гармонізує відносини облдержадміністрації з Держінспекцією, вводить їх у певні межі і систематизує. Документ зобов’язує мене приділяти більше уваги роз’яснювальній роботі та соціальним програмам, а також координації роботи всіх контролюючих органів і, перш за все, – інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області, громадських організацій та органів влади. Адже чим більше діалогу, тим менше виникає питань, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами голови Держінспекції, підписання Меморандуму є дуже важливим, адже налаштовує обидві сторони на плідну співпрацю.

- Я дуже вдячний Олександру Пеклушенку за підписання Меморандуму, бо це не просто папірець, а відповідальність та робота, яку треба виконувати. Ми вже підписали низку меморандумів, найважливіші з них – з профспілками, в яких нараховується близько 9 млн. українців, з Укоопспілкою, яка об’єднує близько мільйона громадян, з 10,5 тис. малих та середніх підприємств, а також з близько 500 великими підприємствами, на яких працює 10-20 тис. осіб. Я завжди казав і буду казати: тільки влада, громадські організації та засоби масової інформації зможуть оперативно навести порядок на наших ринках, - підсумував Сергій Орєхов.

Також Олександр Пеклушенко рекомендував на посаду начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області Володимира Байла, і Сергій Орєхов висловив свою позицію щодо запропонованої кандидатури.

- Я знаю, що Володимир Байло – професіонал, який має серйозний досвід роботи. Але час покаже, і пізніше ми разом проаналізуємо результат його роботи, - зазначив Сергій Орєхов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни