Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

Запорізьку область з робочим візитом відвідав Радник з питань освіти та науки Посольства Республіки Болгарія в Україні пан Петар Танєв

10 квітня 2013 - 10:38

З 3 по 5 квітня 2013 року Запорізьку область з робочим візитом відвідав Радник з питань освіти та науки Посольства Республіки Болгарія в Україні пан Петар Танєв. Головна мета візиту – обговорення перспективних напрямків  співробітництва у торговельно-економічній та науково-технічній галузях; активізація співпраці між Запорізькою та Бургаської областями.

Під час зустрічі із головою облдержадміністрації обидві сторони зазначили важливість існуючих взаємовідносин між Україною та Республікою Болгарія. Відмічено, що в Запорізькій області створено всі умови для збереження та подальшого розвитку національних болгарських традицій та культури; в області реалізується програма підтримки національно-культурних товариств, а також функціонує почесне консульство. Керівництвом області було наголошено на важливості вивчення досвіду Республіки Болгарія на шляху до членства в Європейський Союз.

За результатами зустрічі були визначені основні напрямки співпраці:

  • опрацювання питання проведення українсько-болгарської бізнес-місії на території Запорізької області;
  • активізація міжрегіонального співробітництва між Запорізькою та Бургаської областями, оновлення Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво;
  • розгляд можливості будівництва болгарської церкви (визначення місця будівництва, розробка проекту, пошук фінансування);
  • опрацювання питання будівництва пам’ятнику Кирилу та Мефодію біля одного із навчальних корпусів Запорізького національного університету (розробка проекту, пошук фінансування).

Під час зустрічі із керівництвом м. Запоріжжя обговорені перспективи двостороннього співробітництва у торговельно-економічній та гуманітарних галузях.

Крім того, відповідно до програми перебування представник Посольства приймав участь у низці заходів в Приазовському, Мелітопольському районах та у м. Приморськ та Бердянськ Запорізької області, а саме: зустрічі з викладачами навчальних закладів, керівництвом та болгарським активом зазначених районів.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі