Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хороші новини від голови облдержадміністрації

23 вересня 2005 - 16:00

           

            Юрій Артеменко провів терміновий брифінг для журналістів місцевих ЗМІ, де поділився важливими новинами стосовно будівництва мостових переходів і не тільки.

            Губернатор повідомив, що новопризначений Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров підписав доручення стосовно доручення Президента України від 19 вересня 2005 р. №1-1/974, де говориться про відновлення будівництва автотранспортної магістралі через р.Дніпро в раніше обраному створі (текст доручення Прем’єр-міністра див. в прикріпленому файлі).

            Голова облдержадміністрації також повідомив, що буде організована робоча група для створення законопроекту, який вдосконалить правовий статус історико-культурних заповідників, на підставі нього буде й скоригований Генеральний план розвитку Національного заповідника «Хортиця».          Навесні 2006 року, після закінчення будівництва історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», буде перенесено поблизу і кінний театр.

            Юрій Артеменко зазначив, що в.о. міністра транспорту та зв’язку України доручено до кінця жовтня поточного року розробити техніко-економічне обґрунтування для перспективного проектування і будівництва південного залізнично-автомобільного мостового переходу через р.Дніпро в обхід м. Запоріжжя. Вартість його складе близько 3 млрд. грн.

            Дано доручення уряду, Запорізькій ОДА, Запорізькій міськраді опрацювати можливість залучення японського кредиту. Його привабливість у тому, що він має дуже малий відсоток кредитування і застосувавши цей кредит можливо побудувати мостові переходи в рекордні строки – протягом 2-3 років.

            Губернатор повідомив, що 4 жовтня відбудеться святкування 40-річчя національного заповідника «Хортиця» в обласному музично-драматичному театрі ім.Магара, на який приїдуть шановні гості – це і київський мер Олександр Омельченко (до речі Київська міськдержадміністрація виділила 1 млн. грн. на відродження о.Хортиця, та планує ще виділити 1 млн. грн.), головний режисер театру ім. І.Франка Михайло Захарович, відома актриса Ольга Сумська та інш.

            На цьому хороші новини не були вичерпані. Обласний бюджет зі значним випередження графіку отримав 43 млн. грн. боргу Запорізької АЕС, кошти буде використано для вирішення найпекучіших проблем області.

            Запорізька область отримала державну субвенцію у розмірі 19 млн. грн. для виплати компенсацій освітянам, згідно ст. 57  Закону України «Про освіту». Виходячи з розміру субвенції буде виплачено повністю вчителям надбавку за вислугу років за 1997 рік та частково за 1998 рік, тобто в середньому, особи, які підпадають під дію цього Закону отримають 575 грн.

            У Верховній Раді України схвалений законопроект, автором якого був за часів депутатства і Юрій Артеменко. Законопроект має назву «Про банки і банківську діяльність» і головне в цьому акті те, що змінена черговість виплати зобов’язань при ліквідації банку – спочатку виплачуються зобов’язання перед вкладниками в межах 50 тис. грн. Це приємна новина, як для вкладників банку «Славянский», так і «Нашого банку». За словами губернатора йому вже телефонували вдячні вкладники.

            Як повідомив голова облдержадміністрації, в області йде сівба озимих, заплановано засіяти 400 тис. га, засіяно лише 100 тис. га – причина – відсутність опадів. «Якщо до 10 жовтня не пройдуть дощі, засіємо ще 200 тис. га, а решту будемо засівати навесні яровими культурами»,- зазначив Юрій Анатолійович. Стосовно закупівлі зерна – в регіональні ресурси, а це головне для області, закладено вже 94% зерна, до Держрезерву план закладки вже перевиконано – 104%, продовжуються роботи по закупівлі зерна до Аграрного фонду – «...отже будемо з хлібом»,- резюмував губернатор.

            Юрій Артеменко привітав всіх з початком 49-го симфонічного сезону, відзначивши що й культура у нас вже дочекалась фінансування – виділено 1 млн. грн. для ремонту обласного художнього музею, 1,2 млн. грн. для реконструкції обласної філармонії та 300 тис. грн. для Театру юного глядача. Крім того, установи культури звільнені від податку на землю.

            Наприкінці губернатор запросив журналістів на відкриття оновленого історичного комплексу всесвітнього значення – Кам’яної могили, яке відбудеться 10 жовтня цього року. Зусиллями ВАТ «Дніпроспецсталь»,  при всілякому сприянні облдержадміністрації оновлено і добудовано музей на території історичного пам’ятника, облаштовано під’їздні шляхи, технічні споруди тощо.

 

                                                                                   Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 45Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи