Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Повернути повагу до влади можна лише при синхронній роботі регіонів та центру»

14 березня 2013 - 17:06

Олександр Пеклушенко: «Повернути повагу до влади можна лише при синхронній роботі регіонів та центру»

Про це заявив у своїй промові голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко під час  зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Рибака з представниками місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, сьогодні регіони потребують чіткої системи взаємодії з усіма органами центральної влади, зокрема з Верховною Радою.

- Наша думка чітка – у країни немає ні грошей, ні сил на повторні вибори. Ми знаємо Ваш, Володимире Васильовичу, досвід та характер, тому переконані, що  Вам вдасться запустити роботу Ради, - заявив Олександр Пеклушенко.

Відновлення та розвиток реального сектору економіки та підтримка вітчизняного виробника  – саме це питання має стати основним у законотворчій діяльності депутатів,  вважає очільник регіону. Як приклад він навів ситуацію на Запорізькому автомобілебудівному заводі, який потерпає від засилля імпорту. Прийняття програми підтримки вітчизняного автомобілебудування  має стати завданням №1 для  народних депутатів, які представляють Запорізький край,  переконаний Олександр Пеклушенко.

Під час виступу голова облдержадміністрації порушив низку проблемних питань, які потребують для вирішення об’єднання зусиль органів місцевої та центральної влади. Зокрема, Олександр Пеклушенко зауважив, що без підтримки держави Запорізька область не зможе вирішити на 100% питання реконструкції аеропорту.

- Запорізька область сьогодні дає майже 10% ВВП. І ми вважаємо, що столиця промислова, духовна, аграрна не може залишатися з таким аеропортом. Нам необхідно від держави лише 500 млн. грн. на ремонт злітно-посадкової смуги, а 27 мільйонів на ремонт терміналу ми знайдемо у себе, - наголосив голова облдержадміністрації.

Особливу увагу Олександр Пеклушенко акцентував на питанні розподілу коштів державного бюджету. Адже розподіл субвенцій між територіями сьогодні вирішується в бюджетному комітеті без узгодження з регіонами, і це призводить до порушення принципів бюджетної справедливості.

Голова облдержадміністрації також порушив проблеми малого та середнього бізнесу, перспективи розвитку аграрного сектору, подальшого реформування системи охорони здоров’я.

- Мій виступ сьогодні - це спроба докричатися до тих, хто думає, що Київ – це Україна. А проблеми всіх українців такі, як у тих, хто отримує середню зарплатню 5,5 тис. грн.. У регіонах немає навіть половини такої зарплатні. Тому владі необхідно працювати, дослухатися до людей та миттєво виправляти свої помилки. Лише так ми можемо розраховувати на успіх, - підбив підсумок Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі