Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Рибак відвідав відновлене виробництво феросплавів у Запоріжжі

14 березня 2013 - 16:19

У ході робочої поїздки до Запоріжжя Голова Верховної Ради України Володимир Рибак ознайомився з роботою Запорізького  заводу феросплавів.

Як поінформував голова правління ПАТ «ЗЗФ» Павло Кравченко, після підписання меморандуму з Кабінетом Міністрів, підприємство відновило свою роботу, отримавши можливість купувати електроенергію за спеціальним тарифом. Наразі відновлення роботи заводу йде з випередженням встановленого графіка,  вже працює 20 печей. За словами керівника підприємства, на роботу  прийнято більше 100 нових працівників і до кінця року планується працевлаштувати  ще 1,5 тисячі. Також у квітні відновить свою роботу цех, який не працював майже два роки. На повну потужність «ЗЗФ» планує вийти у серпні-вересні цього  року.

- У поточному році ми плануємо вкласти у реконструкцію заводу майже 137 млн. грн.. на відновлення обладнання, будівництво. Завод готовий до роботи. Колектив підприємства вдячний Президенту, Кабінету Міністрів, губернатору, який супроводжував увесь процес прийняття рішень та підтримував нас. Ми настроєні позитивно і готові працювати, - запевнив Павло Кравченко.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак оглянув 3-й цех підприємства, де йому  продемонстрували чергову плавку. Також спікер парламенту поспілкувався з колективом феросплавників. Він підкреслив, що відновлення реального сектору економіки України – це головне завдання, яке  перед усіма органами влади ставить Президент Віктор Янукович. Особливу увагу голова Верховної Ради акцентував на екологічному питанні.

- Дуже добре, що велика частина планів Запорізького феросплавного заводу пов’язана з вирішенням екологічних проблем. Підприємства мають працювати, але не труїти нас. Я вважаю, що екофонд не можна розподіляти усім потрохи. Промисловим зонам необхідно залишати більше екологічних коштів на місцях, - наголосив Володимир Рибак.

Також голова парламенту зупинився на ситуації, яка сьогодні складається у Верховній Раді. Володимир Рибак підкреслив, що країні вкрай потрібен діючий парламент, і він має надію, що вже наступного тижня Рада розпочне роботу.

Під час спілкування з керівником парламенту працівники заводу порушили питання реалізації медичної реформи в Україні. Володимир Рибак заявив, що проблеми модернізації медицини – це пріоритет у роботі влади всіх рівнів.

- Це ціла програма, вона складна, але  протягом 2013-2014 років ця реформа буде реалізована,  медична галузь отримає нове обладнання, нові «швидкі», нові помешкання, - зазначив голова Верховної Ради.

Як наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, саме модернізація медицини є серед головних пріоритетів у роботі влади регіону. Минулого року в Запоріжжі завершено реконструкцію першого корпусу обласної дитячої лікарні, але для реконструкції хірургічного корпусу цієї лікарні необхідно ще 130 млн. грн.. Олександр Пеклушенко запропонував голові Верховної Ради  стати «хрещеним батьком» цього об’єкту. Як зауважив голова парламенту, за підсумками його поїздки до регіону будуть підписані документи, в яких передбачатиметься комплекс заходів щодо сприяння у розв’язанні проблем Запорізької області.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі