Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України: Модернізація - це спільна справа всієї країни

1 березня 2013 - 15:21

Президент України: Модернізація  - це спільна справа всієї країни

Президент України Віктор Янукович сьогодні провів підсумкову прес-конференцію для журналістів центральних, регіональних та іноземних засобів масової інформації, у якій взяли участь у тому числі  запорізькі представники медіа.

У вступному слові Глава держави підбив підсумки соціально-економічного розвитку країни, підкресливши, що останні три роки  були непростими. «Ми балансували - можна так  сказати, - починаючи з 2010 року над прірвою і потихеньку виходили з дуже складної ситуації, виходячи на позитивний, стабільний розвиток країни. Але найголовніше, що поряд з жорсткими антикризовими заходами нам вдалося врешті-решт розпочати модернізацію нашої країни - модернізацію, якої країна чекала майже 20 років», - заявив Віктор Янукович.

Президент більш детально зупинився на питаннях, які є найбільш актуальними,  зокрема, щодо ситуації на газовому ринку.

 «Ми розглядаємо зараз питання демонополізації газового ринку України. Врешті-решт, я переконаний в тому, що держава повинна дбати про населення і постачати газ населенню, теплокомуненерго. А великі промислові підприємства хай купують газ там, де зможуть. Для цього нам треба, безумовно, диверсифікувати джерела постачання газу», - сказав Президент.

Віктор Янукович також повідомив, що за результатами першого кварталу до Державного бюджету будуть внесені зміни.  «Ми розраховуємо, що доходи бюджету завжди будуть зростати, завжди розраховуємо. І за результатами першого кварталу так, як ми і обіцяли, ми будемо розглядати зміни», - запевнив Глава держави.

За його словами, вже розглядалося питання розподілу коштів, які будуть спрямовані на розвиток регіонів. Йдеться про суму в понад один мільярд гривень, додав Віктор Янукович. «Як мінімум 50% цих коштів буде спрямовано в регіони… А інші кошти - на недобудовані об’єкти, на загальнонаціональні об’єкти і проекти, які сьогодні вже працюють у країні», - сказав Президент.

У контексті пріоритетів діяльності державної влади Президент заявив, що реалізація реформ в Україні буде активно продовжуватися.  «Нам треба йти цим шляхом. Реформи не проводяться за рік, за два, за три - треба постійно рухатися вперед, шукати інновації. Прискорений розвиток економіки можливий тільки тоді, коли ми будемо прискорено розвивати країну, вкладати кошти», - наголосив Віктор Янукович.

Глава держави наголосив, що довгий час проведення реформ гальмувалося через нестабільну політичну ситуацію в країні. «Ми багато часу втратили, майже 20 років ми не займалися реформами. Чому цього не робили? Тому що була складна політична ситуація. То не підтримував парламент, то уряд був «не такий», то незручно було, тому що вибори підходили - одні закінчилися, інші починалися. І всі ці «незручності» призвели до того, що ми опинилися в дуже-дуже складній ситуації», - сказав Президент. «Це були роки, які переконали нас у тому, що якщо ми нічого не будемо робити, ми не витримаємо конкуренції у світі», - наголосив Глава держави.

Модернізація, підкреслив Віктор Янукович, це спільна справа усієї країни. «Я радію від того, що ми рухаємося вперед. Працювати треба багато-багато. Я налаштований на таку працю. Важку, цілодобову. І я веду за собою тих людей, хто хоче йти цим шляхом», - сказав Президент.

Після вступного слова Президент України відповів на 17 запитань українських та іноземних журналістів.

 

За метеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі