Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи пенсійного страхування

У Запоріжжі борги по заробітній платі поступово скорочуються, легалізують зайнятість

23 січня 2013 - 09:00

23 січня у запорізькому міськвиконкомі відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, у якому взяли участь керівники управлінь Пенсійного фонду у районах обласного центру.

За даними органів статистики на 1 січня 2013 року заборгованість по заробітній платі запорізьких підприємств становила 32,4 млн. грн., що на 5,5 млн. грн. менше, ніж у січні минулого року. Серед боржників - 28 економічно активних підприємств з сумою боргу 10,5 млн. грн., 9 підприємств - банкрутів, що мають заборгованість 21,5 млн. грн., і 2 економічно неактивних, що  заборгували 302,1 тис. грн.

За оперативними даними на 18 січня загальна заборгованість порівняно з 1 січня 2013 року зменшена на 4,6 млн. грн і становить 27, 8 млн. грн., 77% якої складають борги підприємств державної форми власності: КП НПК «Іскра» - 4,1 млн. грн., ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» і ДПІ «Запорожцивільпроект» по 1,3 млн. грн.

Заступник міського голови Юрій Каптюх акцентував увагу присутніх на необхідності активізувати роботу щодо зменшення суми заборгованості, а також звернувся з вимогою до представників районів спільно з керівниками підприємств-боржників розробити покрокові плани щодо скорочення боргів по кожному з них.

На цьому ж засіданні обговорили  питання легалізації трудових відносин. Це питання знаходиться на постійному контролі міської влади. Проблема систематично обговорюється на нарадах за участю міського голови, його заступників та голів районних адміністрацій.

В 2012 році в обласному центрі робочими групами було проведено 178 перевірок підприємств, заслухані звіти 732 керівників підприємств, на яких були зафіксовані ознаки мінімізації заробітної плати. В результаті понад 4 тис. працівників збільшена заробітна плата, вдалося скоротити (з 1267 до 823) кількість підприємств, на яких заробітна плата виплачувалася на рівні або менше мінімальної.

В кожному районі міста пройшли зустрічі з керівниками 143 підприємств, де є ознаки мінімізації заробітної плати, як працівників, так і керівників. Заступник міського голови доручив головам районних комісій проконтролювати виконання досягнутих домовленостей, а також провести такі ж зустрічі з представниками підприємств-мінімізаторів в лютому.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи