Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва звітував перед головою облдержадміністрації

13 лютого 2013 - 11:58

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва підбив підсумки щодо функціонування житлово-комунальної галузі в області.

Так, підприємствами житлово-комунальної галузі області за 9 місяців 2012 року надано послуг споживачам на суму 1 млрд. 189 млн. грн., що більше минулорічного рівня на 66,8 млн. грн. або 5,9 %.

З метою реалізації Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2010-2014 роки впроваджені заходи з підвищення рівня поінформованості населення про цілі реформування в житловому секторі та механізми проведення реформи. Проведено 10 учбових семінарів з питань функціонування ОСББ, функціонує регіональна рада з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, успішно працює сайт «ОСББ - Ваш дім», розроблено програму підготовки спеціалістів з управління будинками.

З метою реалізації житлових прав мешканців гуртожитків розроблена та затверджена Програма передачі гуртожитків державної власності у власність територіальних громад Запорізької області на 2012-2015 роки.

За минулий рік облдержадміністрацією організовано та проведено 10 нарад з підприємствами теплоенергетики щодо вирішення їх нагальних проблем та вжиття заходів з підвищення рівня розрахунків за спожиті енергоносії, проведено 16 обласних селекторів, прийнято участь у 6 селекторах Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, проведена значна робота щодо отримання підприємствами теплоенергетики субвенції з державного бюджету на погашення різниці в тарифах.

У минулому році Запорізька область визнана одним з не багатьох по Україні пілотним регіоном для реалізації проектів в рамках Проекту «Україна-ХАБІТАТ» «Розвиток житлово-комунального господарства». В рамках Програми проведено 20 семінарів для груп управління проектами з розробки та впровадження регіональних інвестиційних програм розвитку ЖКГ. На підставі 25 місцевих інвестиційних програм планується розробити «Регіональну інвестиційну програму розвитку ЖКГ міст і районів Запорізької області на 2013-2015 роки». У Проекті взяли участь 287 районних, міських, сільських і селищних рад, керівники комунальних підприємств та бюджетних установ, голови ОСББ (1000 чол.), які ініціювали більше двох тисяч проектних (інвестиційних) пропозицій. У місцеві інвестиційні програми розвитку ЖКГ на 2013 - 2015 роки органами місцевого самоврядування включені 684 інвестиційних проекти на загальну суму більш ніж 2 млрд. грн, які планується реалізувати на основі державно - приватного партнерства за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, а також залучення кредитів міжнародних фінансових організацій.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи