Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Губернатор провів нараду з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення з актуальних питань життєзабезпечення регіону

22 серпня 2005 - 11:00

 

 

 

         Зокрема, Юрій Артеменко привернув увагу до ситуації, що склалася на ринку цукру та зерна в області. Також він поцікавився ходом підготовки до нового навчального  року і торкнувся питання виконавської дисципліни у районних органах виконавчої влади

 

 

         Присутній на нараді перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Головко, характеризуючи ситуацію з цукром, зазначив, що це питання вже переходить з площини економічної в політичну і від того, як спрацює місцева виконавча влада, залежатиме її імідж (як повідомлялося раніше, на серпень поточного року з Держрезерву нашій області виділено 3 тис. т. цукру, який невдовзі з’явиться в роздрібній торгівлі за ціною 3,30 грн). Але в деяких районах сповільнена робота по  організації  закупівлі цього цукру – це Гуляйпільський, Куйбишевський, Михайлівський, Новомиколаївський, Оріхівський, Якимівський райони та м. Мелітополь у той час коли Приморський район вже отримав першу партію цукру за цією ціною. Керівництво облдержадміністрації докладає всіх зусиль для того, щоб „солодкий продукт” якнайшвидше почав реалізовуватися в роздрібній мережі області. А.Головко підкреслив, що керівництво районів повинно розуміти важливість узгодженої роботи в таких питаннях, з цього складається позитивний або ж, навпаки, негативний образ нової влади.

 

 

 

 

         А.Головко також окреслив ситуацію із закупівлею зерна. Він зауважив: „Ми повинні забрати 255 тис. т. з ринку зерна нового врожаю і ми їх заберемо”. Закупівля зерна в нашій області здійснюється Держкомрезервом, ДАК „Хліб України” та до регіональних ресурсів області. На жаль до регіональних ресурсів ще жодної тони зерна не закупили в Бердянському, Василівському, Приморському районах, а, наприклад в Токмацькому районі  закупки виконано вже на 80%, добре проводиться робота у Михайлівському, Якимівському районах, є позитивна тенденція в цьому питанні в Запорізькому, Мелітопольському районах.

 

 

 

 

         Заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Олена Зайковська розповіла присутнім про стан підготовки до нового навчального року. Вона зазначила, що це питання знаходиться на контролі уряду.

 

 

 

 

         О.Зайковська відзначила, що гострим для області залишається питання організації харчування учнів. Наш регіон посідає останнє місце в Україні. В цілому бюджет області має дефіцит для вирішення проблем по харчуванню у сумі 27 млн. грн. на рік. Олена Зайковська процитувала Юлію Тимошенко, сказавши, що місцева влада повинна вишукувати резерви для забезпечення харчування школярів. Між тим, заступник голови ОДА вказала, що 2 території в нашій області – а це м. Енергодар та Куйбишевський район на 100% забезпечили харчування школярів.

 

 

 

 

         Місцева влада також має опікуватися і забезпеченням житлом молодих вчителів ( в сільській місцевості на черзі за житлом стоїть 112 осіб, всього ж по області – 1352 чоловіки), наголосила заступник губернатора. В зв’язку з цим головам райдержадміністрацій було доручено розробити план по наданню житла працівникам бюджетної сфери.

 

 

        

 

 

         На нараді відзначалося, що майже всі шкільні заклади готові до навчального року. Та разом з тим О.Зайковська навела деякі цифри: 10% закладів мають перебої з питною водою, 4% - не мають холодної проточної води, 8,5% - не забезпечені гарячою водою. Традиційно на початок року зростає захворюваність на гепатит – внаслідок, як перебування дітей на канікулах, так і проблем з водопостачанням шкільних закладів.

 

 

 

 

         Для повноцінного розвитку дітей потрібно масово комп’ютеризувати школи та забезпечити їх підключення до Інтернету як у міській, так і в сільській місцевості. Тим самим буде забезпечено рівний доступ до якісної освіти, що проголошено програмою Кабінету Міністрів України „Назустріч людям”.

 

 

 

 

         Аналізуючи ситуацію, Юрій Артеменко зазначив, що від узгодженості  дій влади залежить, як до неї буде ставитися суспільство. Він наголосив на необхідності встановлення взаєморозуміння між виконавчою владою та радами районного рівня, дуже уважно співпрацювати з органами місцевого самоврядування. За його словами це допоможе плідній співпраці та більш ефективному вирішенню проблем територій.

 

 

        

 

 

         Губернатор також повідомив, що нарешті вирішено проблему повернення заборгованості ЗАЕС до обласного бюджету – складено графік погашення до кінця року та отримано вже перші кошти. Згідно цього графіку бюджету області буде повернено 44 млн. грн. і ці кошти будуть направлені на газифікацію та водозабезпечення населених пунктів нашого регіону та 10-15% на вирішення проблем соцкультпобуту.

 

 

 

 

         Ще раз згадуючи проблему забезпечення харчування школярів губернатор дорікнув міській владі м. Запоріжжя на те, що мерія знаходить 21 млн. грн. на добудову стадіону, а належно організувати харчування не в змозі, тим більше, що це набагато менші кошти.

 

 

 

 

         Наприкінці Юрій Артеменко поздоровив всіх присутніх з наступаючим святом та побажав плідної праці в ім’я України.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи