Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток водного господарства області приводиться у відповідність до загальнодержавної програми

16 січня 2013 - 16:32

Заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Сергій Грачов провів засідання робочої групи з розробки регіональної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро в Запорізькій області до 2021 року.

У травні 2012 року прийнято Закон України «Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року», який набрав чинності з 1 січня 2013 року.

Головна мета програми - визначення основних напрямів державної політики у сфері водного господарства для задоволення потреби населення і галузей національної економіки у водних ресурсах, збереження і відтворення водних ресурсів, упровадження системи інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, відновлення ролі меліорованих земель у продовольчому та ресурсному забезпеченні держави, оптимізація водоспоживання, запобігання та ліквідація наслідків шкідливої дії вод.

У зв’язку з цим облдержадміністрації мають скоригувати та затвердити відповідно до завдань Загальнодержавної цільової програми свої  регіональні програми.

- Наше завдання – розробити регіональну програму  розвитку водного господарства та під час формування і затвердження місцевих бюджетів передбачити в них необхідні кошти для забезпечення виконання запланованих заходів. Вважаю за доцільне консолідувати в цьому програмному документі всі раніше не виконані заходи, передбачені іншими програмами з даного напрямку, - зазначив Сергій Грачов.

За словами посадовця, на дев’ятирічний термін необхідно передбачити подальше виконання завдань обласних програм за рахунок різних джерел фінансування.

Як повідомив начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук, усі райдержадміністрації області підготують пропозиції для включення заходів до регіональної програми.

- Затвердження зазначеної програми не перекреслює намічених планів, заходів та об’єктів, які вже діють у різних відомствах. Але ми всі зацікавлені в залученні якомога більшого обсягу коштів для отримання загального корисного результату. Практика вже давно довела, що принцип співфінансування є найбільш дієвим, - зазначив Володимир Шляховчук.

Підбиваючи підсумки засідання, Сергій Грачов наголосив на необхідності активної участі всіх причетних організацій та управлінь у терміновому завершенні робіт з розробки заходів регіональної програми та надав низку завдань відповідним структурам.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі