Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено спільне засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області, колегії облдержадміністрації та регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

24 грудня 2012 - 16:51

Проведено спільне засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області, колегії облдержадміністрації та регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

24 грудня 2012 року відбулося спільне засідання регіонального комітету з економічних реформ, колегії облдержадміністрації та регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. 

Серед питань  порядку денного – питання про  інноваційні пріоритети стратегії регіонального розвитку, стан розробки регіональних програм зорієнтованих на розвиток інноваційної діяльності відповідно до Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

З основною доповіддю з зазначеного питання виступив заступник голови облдержадміністрації, відповідальний секретар регіонального комітету з економічних реформ Петро Гончарук. Зокрема, посадовець відзначив, що обласною владою проведено роботу щодо актуалізації Стратегії регіонального розвитку та приведення її положень у відповідність до поставлених  Президентом України завдань. Рішенням обласної ради Стратегія регіонального розвитку доповнена завданнями з реформування житлово-комунального господарства, медицини та освіти, а також заходами, спрямованими на підвищення інвестиційної привабливості області.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко повідомив про затвердження на останній сесії обласної ради  двох інвестиційних проектів для їх реалізації в Приазовському та Приморському районах та наголосив, що зараз ми тільки придивляємося до інвесторів, і поки вони не досягнуть необхідних домовленостей з населенням, не доведуть, що реалізація їх проектів піде тільки на користь, ніяких загроз не несе, на територіях не розпочнуться жодні роботи. Згода громади – найголовніше. Підбиваючи підсумки, керівник області зазначив, що необхідно розробити стратегію розвитку всіх районів області, адже в кожної території є своя специфіка. Це значно полегшить роботу і владі, і потенційним інвесторам.

Про хід виконання ІІ фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» доповів начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, керівник робочої групи «Міжнародна інтеграція і співпраця» Вадим Міщанин.

Головам райдержадміністрацій разом з головами районних рад доручено вжити вичерпних заходів щодо подальшої реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІ».  

 

За підсумками засідання прийнято протокольне рішення (див. рубрику «ПЛАН РОБОТИ І ПРОТОКОЛЬНІ РІШЕННЯ»).

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі