Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вирішення питання щодо ліквідації наслідків підтоплення населених пунктів визначено в області пріоритетним

9 серпня 2005 - 14:20

З метою прискорення виконання першочергових робіт з ліквідації наслідків підтоплення території облдержадміністрацією було підготовлено та направлено звернення до Прем`єр-міністра України Тимошенко Ю.В. з питання надання фінансової допомоги з резервного фонду Державного бюджету України у 2005 році на виконання першочергових заходів щодо ліквідації наслідків підтоплення міст і сіл області в сумі 13,7 млн.грн.

Із загального обсягу: 1,2 млн.грн. для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків підтоплення с. Костянтинівка Мелітопольського району та 12,5 млн.грн. для проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків підтоплення населених пунктів Вільнянського, Великобілозерського, Кам”янко-Дніпровського, Мелітопольського, Михайлівського, Запорізького, Оріхівського, Розівського, Токмацького районів та території міст Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя і Токмака.

На звернення облдержадміністрації було отримано доручення Кабінету Міністрів України, на виконання яких, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 415, облдержадміністрацією направлені до Мінекономіки, Мінфіна, Держбуду, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України необхідні обгрунтовуючі документи щодо виділення зазначеної суми коштів, а саме:

1,2 млн.грн. для проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків підтоплення с. Костянтинівка Мелітопольського району,

7,642 млн.грн. - І етап, із загальної суми 12,5 млн.грн., з яких:

- на виконання невідкладних заходів по інженерному захисту території м. Мелітополя від підтоплення - 2,59 млн.грн.;

- на проведення першочергових робіт щодо ліквідації наслідків підтоплення с. Новобогданівка Мелітопольського району 4,621 млн.грн.;

- на проведення першочергових робіт щодо ліквідації надзвичайної ситуації з приводу затоплення поверхневими водами с. Абрикосівка Михайлівського району 0,431 млн.грн.

Держбудом України в установленому порядку опрацьовано зазначені матеріали і отримано експертний висновок з розв’язання порушених питань.

Позитивний експертний висновок також отримано від Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України, згідно з яким надзвичайна ситуація, яка сталася на території області внаслідок підтоплення ґрунтовими водами, відноситься до регіонального рівня (з метою отримання загальної суми коштів в обсязі 13,7 млн.грн).

По виконанню ІІ етапу отримання коштів із резервного фонду державного бюджету облдержадміністрацією в установленому порядку обгрунтовуючі матеріали направлені до відповідних міністерств по м. Токмак - 0,2 млн.грн. К-Дніпровському району - 0,513 млн.грн., Токмакцькому району, м. Молочанськ - 0,204 млн.грн., Михайлівський район, смт Пришиб - 0,620 млн.грн. Загальний обсяг коштів становить - 1,537 млн.грн.

Не надійши обгрунтовуючі документи від м. Бердянськ - 2,0 млн.грн., Вільнянського района, с. Матвіївка - 0,2 млн.грн., Великобілозерського району - 0,22 млн.грн., Запорізького району - 0,135 млн.грн., Оріхівського району, смт Комишуваха - 0,3 млн.грн., Розівського району - 0,555 млн.грн., на загальну суму 3,41 млн.грн., що стримує вирішення питання надання фінансової допомоги з резервного фонду Державного бюджету України у 2005 році з метою виконання першочергових заходів по ліквідації наслідків підтоплення зазначених населених пунктів області.

 

Головне управління економіки

облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024