Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи пенсійного страхування

Розглянули ситуацію на підприємствах-банкрутах

8 листопада 2012 - 10:29

7 листопада заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Сергій Кам’янченко взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в обласній державній адімінстрації.

Воно було присвячено розгляду ситуації на підприємствах-банкрутах та тих, які проходять процедуру відновлення платоспроможності. До участі були запрошені представники відділу з питань банкрутства ОДА, арбітражні керуючі.

 За оперативними даними станом на 1 листопада заборгованість по заробітній платі на цих підприємствах становила 27,5 млн. грн. (на початку жовтня - 32,5 млн. грн.), борги перед бюджетом ПФУ складають 147,1 млн. грн.

Найбільшими боржниками в цій категорії залишаються підприємства державного сектору економіки, питома вага яких складає 87,5 % від суми боргів підприємств – банкрутів.

У першу чергу члени комісії заслухали  звіти арбітражних керуючих та керівників тих підприємств, які, незважаючи на затверджені графіки погашення заборгованості, продовжують нарощувати борги із зарплати - Бердянського державного заводу скловолокна та  ВАТ «Азовкабель».

- Нам важливо мати чітке уявлення, що конкретно відбувається на проблемних підприємствах. Недотримання графіків погашення заборгованості свідчать про наявність проблем, які ви самостійно не можете вирішити. Така ситуація - сигнал про те, що має підключитись обласна влада або контролюючі органи чи прокуратура, - висловив думку заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Розглянули також стан справ на ЗАТ «Бердянський виноробний завод», ВАТ «Мелітопольський верстатобудівний завод ім. 23 жовтня», ВАТ «Мелітопольський пивоварний завод», ПП «Агрофірма «Дружба» тощо. Загалом мова йшла про 20 найбільш проблемних підприємств регіону.

За підсумками обговорення були скореговані графіки погашення боргів. Головне управління ПФУ в Запорізькій області отримало завдання  своєчасно порушувати справи про банкрутство платників страхових внесків та ініціювати заміну арбітражних керуючих при їхній неефективній роботі.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі