Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Начальник управління охорони здоров’я Запорожченко А.Г. відвідав Новомиколаївську центральну районну лікарню та вручив колективу сучасне медичне обладнання

22 жовтня 2012 - 16:03

Новомиколаївська центральна районна лікарня отримала нове сучасне обладнання. За дорученням голови Запорізької облдержадміністрації, начальник управління охорони здоров’я  Запорожченко А.Г. передав медичному персоналу лікарні апаратуру вартістю 180 тис. грн. та медикаменти і матеріали, які застосовуються для анестезії, вартістю 288 тис. грн. Відтепер рятувати життя жителям Новомиколаївського району лікарям допомагатимуть сучасний 12-канальний електрокардіограф, дефібрилятор, монітор, пульсоксиметр. В урочистій передачі нового обладнання брали участь головний лікар Нестеренко Г.Б., заступник голови районної ради Гребєнніков В.І. та медичні працівники.

Запорожченко А.Г. запевнив, що одним з пріоритетних напрямків діяльності облдержадміністрації є розвиток і вдосконалення системи медичного обслуговування в області та розповів про роботу в цьому напрямі. На сьогодні всі зусилля направлені саме на вдосконалення матеріально-технічної бази.

В свою чергу головний лікар Новомиколаївської центральної районної лікарні подякував керівництву облдержадміністрації за те, що їх побажання щодо нового обладнання виконано і наголосив, що завдяки цьому, майже всі проблеми  в лікарні можна  вирішити.

Під час робочого візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації ознайомився з роботою структурних підрозділів центральної районної лікарні, відповів на запитання медичних працівників та пацієнтів.

Запорожченко А.Г. відзначив високий професіональний рівень фахівців; звернув увагу, що будівля та приміщення ЦРЛ знаходяться в хорошому стані, у відділеннях забезпечений належний температурний режим.

В кінці свого візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації запросив головного лікаря центральної районної лікарні на урочисте вручення санітарних автомобілів медичним закладам області, де Новомиколаївській лікарні також буде виділена нова машина «швидкої допомоги». Автомобілі оснащені електрокардіографом, пульсоксиметром, можливістю дозованого введення лікарських засобів, апаратом штучної вентиляції легенів. Запорожченко А.Г. запевнив, що одразу ж після передачі автомобілів будуть організовані курси навчання роботі на новому обладнанні.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі