Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

Офіційний візит делегації Запорізької області на чолі з заступником голови Запорізької облдержадміністрації П. А. Гончаруком до Республіки Індія

21 листопада 2012 - 15:48

Офіційний візит делегації Запорізької області на чолі з заступником голови Запорізької облдержадміністрації П. А. Гончаруком до Республіки Індія

З 12 по 20 листопада 2012 року відбувся офіційний візит делегації Запорізької області на чолі з заступником голови Запорізької облдержадміністрації П. А. Гончаруком до Республіки Індія.

Метою візиту був розвиток міжрегіонального співробітництва між Запорізькою областю України та індійськими регіонами, презентація економічного потенціалу Запорізької області, обговорення перспектив подальшого співробітництва та отримання досвіду щодо залучення інвестицій.

З метою налагодження бізнес-контактів між підприємцями Запорізької області та Делі в Торгово-промисловій палаті «Індія-СНД» проведено коопераційну зустріч індійських та українських підприємців, представників освітніх закладів. Логічним початком зустрічі стала презентація Запорізького регіону, яку провів П. А. Гончарук. Заступник голови Запорізької облдержадміністрації запросив індійських бізнесменів до участі у спеціалізованих виставках, Міжнародних Інвестиційних Форумах, що проходять у Запоріжжі.

15.11.2012 з метою розвитку співробітництва на довготривалій основі із залученням ділових кіл, науково-технічних та освітянських установ розпочався візит делегації до штату Андхра-Прадеш, що розташований у центральній Індії. Регіон вирізняється добре розвинутим сільським господарством, IT-промисловістю, фармацевтичним виробництвом.

У місті Хайдарабад делегація зустрілася з Головним Міністром штату Андхра-Прадеш Шрі Н.К.К. Редді, у ході якої презентували потенціал Запорізького регіону, обговорили перспективні напрямки взаємодії. Під час перемовин, які проходили за участю радника-посланця Посольства України в Індії О. В. Степанова, голови постійної комісії з питань економічного розвитку, промислової політики та інвестицій Запорізької обласної ради, президента Запорізької торгово-промислової палати В. І. Шамілова та інших офіційних осіб, сторони обговорили економічний потенціал двох регіонів, а також домовилися сприяти встановленню та розвитку взаємовигідних торгових та економічних відносин.

Значна увага у програмі візиту була приділена зустрічі з керівництвом та членами регіонального осередку Федерації торгово-промислових палат  штату Андхра-Прадеш (FAPCI), під час якої також проведено розширену презентацію Запорізької області, визначено ключові напрямки подальшої співпраці, включаючи традиційну та альтернативну енергетику, машинобудування, аерокосмічну галузь, фармацевтику, сільське господарство та харчову промисловість, переробку відходів, кінематографію, туризм. З метою поглиблення співробітництва, надаючи велике значення подальшому розширенню торгово-економічних та науково-технічних зв’язків між Індією та Україною, прагнучи сприяти розвитку ділового співробітництва між представниками бізнес-кіл, підписано Угоду про співробітництво між Запорізькою торгово-промисловою палатою та FAPCI. Підтримано ініціативу щодо спільної робочої групи для конкретизації бізнес-проектів та відкриття в Хайдарабад офісу з підтримки українсько-індійського співробітництва. Крім того, буде розглянуто питання про відкриття такого офісу у Запоріжжі.

15.11.2012 у рамках перебування у Хайдарабаді делегація відвідала один з провідних освітніх закладів Андхра-Прадеш -  Хайдарабадський технічний університет ім. Дж. Неру (JNTUH). У ході зустрічі з керівництвом та колективом освітнього закладу відбулася презентація Запорізького національного технічного університету, яку провів для індійських колег ректор, професор С. Б. Бєліков. Підсумком ділового спілкування стало підписання Угоди про співробітництво між Запорізьким національним технічним університетом та JNTUH.

16.11.2012 делегація Запорізької області на чолі з заступником Голови Запорізької обласної державної адміністрації П.А. Гончаруком зустрілася з Губернатором штату Андхра Прадеш Е.С.Л. Нарасімханом. У ході зустрічі відбувся обмін думками щодо перспективних напрямків міжрегіональної співпраці. Особливий П. А. Гончарук передав Губернатору штату офіційного листа від імені голови Запорізької облдержадміністрації О.М. Пеклушенка з запрошенням індійської делегації штату Андхра-Прадеш до Запоріжжя, проведення бізнес-місії та підписання Угоди між Запорізькою облдержадміністрацією та урядом штату Андхра-Прадеш про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.

Під час перемовин із заступником Головного Міністра штату Андхра- Прадеш Т. Р. Нарасімхою і Міністром з питань туризму і культури В. Васант Кумаром наголошено на доцільності нарощування співробітництва у галузях освіти, культури і туризму.

Українська делегація провела змістовну ділову конференцію у регіональному відділенні Конфедерації індійських промисловців. Сформовано пакет пропозицій місцевих підприємців для розгляду українською стороною, зокрема, щодо імпорту та експорту товарів широкого вжитку, обміну досвідом щодо організації сучасних переробних комплексів твердих побутових відходів із системою вторинного отримання  біопалива. В ході зустрічі обговорювалися перспективні напрямки співробітництва:

реалізація спільних проектів в галузі машинобудування (авіа- та автобудівництво) – АК «Мотр Січ», ПАТ «АвтоЗАЗ»;

поставка трансформаторів ПАТ «Запоріжтрансформатор» для промислової галузі Індії;

співробітництво в текстильній промисловості;

співпраця в переробній промисловості, відкриття спільних підприємств.

Крім того, делегація провела переговори щодо реалізації майбутній проектів з індійською компанією Vega Medicare, яка займається виробництвом та дослідженням діагностичних та лікувальних приборів для охорони здоров’я, ветеринарії та харчових продуктів.

17.11.2012 з метою презентації Запорізького регіону у Конфедерації індійської промисловості українська делегація прибула з візитом до міста Кочин (штат Керала) – крупного міжнародного порту на Малабарському узбережжі Аравійського моря.

У Конфедерації індійської промисловості відбулася коопераційна зустріч індійських та українських підприємців, представників освітніх закладів, зацікавлених у налагодженні та розширенні економічних зв’язків.

Крім того обговорювалися питання співпраці в туристичній галузі, переробній промисловості сільськогосподарської продукції.

Події та заходи у рамках візиту української делегації до Республіки Індія викликали широку зацікавленість представників засобів масової інформації. Зокрема, за результатами візиту до штату Андхра-Прадеш проведено прес-конференцію для місцевих ЗМІ.

Перебування Запорізької делегації висвітлювалося електронними (зокрема, майже 40 регіональними телеканалами) та друкованими засобами масової інформації (у тому числі одним з провідних видань Хайдарабада - «TIMES CITY»), офіційним інтернет-ресурсом Посольства України в Індії.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі