Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання запорізького аеропорту та ПС «Юність» Олександр Пеклушенко планує обговорити з віце-прем’єр-міністром Борисом Колесниковим

10 грудня 2012 - 14:12

Проблемні питання запорізького аеропорту та ПС «Юність» Олександр Пеклушенко планує обговорити з віце-прем’єр-міністром Борисом Колесниковим

Під час апаратної наради, яка відбулась в облдержадміністрації, Запорізький міський голова Олександр Сін доповів про хід вирішення найгостріших питань міста, які  потребують спільної уваги  міської та обласної влади. Це, у першу чергу, стан передачі до комунальної власності ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», перебіг реконструкції ПС «Юність», погашення боргів обласного центру за спожитий природний газ.

Як повідомив Олександр Сін, наразі міська влада відпрацювала усі зміни до наказу про передачу запорізького аеропорту у комунальну власність міста. У разі позитивного вирішення цього питання на рівні Уряду вже з 31 січня 2013 року запорізький аеропорт буде працювати вже у статусі комунального підприємства. Паралельно підприємство завершить усі роботи щодо пролонгації сертифікату придатності. Як повідомив Олександр Сін, заявку на продовження дії сертифікату керівництво аеропорту планує надати вже 15 грудня.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко наголосив на тому, що в цій роботі не можна допустити зволікань та необхідно самостійно ініціювати вирішення усіх проблем на рівні Уряду, не чекаючи рішень з центру.

- Якщо ми будемо чекати, що хтось вирішить усі проблеми без нас або замість нас, ми не отримаємо результату. В середу я планую зустрітися з віце-прем’єр-міністром Борисом Колесниковим та обговорити, зокрема, і питання аеропорту. Необхідно, щоб зі мною була людина від міста, яка отримає усі необхідні резолюції та швидко почне діяти, - зауважив голова облдержадміністрації.

Як повідомив Олександр Пеклушенко, одним із завдань, які потребують скоординованої співпраці усіх гілок влади – є фінансування реконструкції ПС «Юність». Під час апаратної наради міський голова Олександр Сін звернувся до очільника області з проханням лобіювати вирішення питання щодо авансових платежів по об’єкту ПС «Юність» на центральному рівні. Голова облдержадміністрації доручив підготувати листи на ім’я Прем’єр-міністра, міністра фінансів з цього питання а також пообіцяв обговорити питання на зустрічі з Борисом Колесниковим.

Торкнулися на апаратній нараді і теми  погашення заборгованості міста за спожитий природній газ. Як розповів Олександр Сін, в «Ощадбанку для обласного центру відкрито 70-мільйонну кредитну лінію, яка дозволяє вирішувати це питання оперативно в разі гострої необхідності. Після ухвалення Запорізькою міською радою рішення на останній сесії, кредитний комітет банку розглядає можливість надати Запоріжжю чергові кредитні транші.

Олександр Пеклушенко позитивно оцінив роботу, яку здійснює міська влада Запоріжжя з метою вирішення гострої проблеми погашення заборгованості за газ. Адже низька відсоткова ставка кредиту «Ощадбанку» дозволяє місту оперативно реагувати та не допустити зриву опалювального сезону.

- З іншого боку, кредит взято під заставу об’єктів комунальної власності, які не можна втратити ні за яких обставин. Тому необхідно детально контролювати це питання та мати позитивний баланс, - наголосив Олександр Пеклушенко.

До речі, одне з питань, яке було на порядку денному в останній робочій поїздці голови облдержадміністрації до Києва – фінансування мостових переходів через  Дніпро в Запоріжжі.

- Доповідаю усім запоріжцям: це питання вирішено остаточно та позитивно. Мостобудівники отримали усі 770 мільйонів гривень, які передбачені у  державному бюджеті 2012 року на фінансування будівництва, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі