Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дітям з індивідуальними особливостями - рівні можливості

5 грудня 2012 - 16:15

Дітям з індивідуальними  особливостями -  рівні можливості

У Національному закладі «Хортицький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» відбулася низка заходів, присвячених Міжнародному дню інвалідів: перший тур Міжнародного фестивалю «Шлях до успіху-2013»; виставка робіт художників - випускників коледжу та відзначення переможців творчих конкурсів і спортивних змагань. В урочистостях взяли участь представники обласної влади, громадських та спортивних організацій.

Міжнародний фестиваль життєтворчості «Шлях до успіху-2013» має на меті надання талановитій молодь, незалежно від стану здоров’я, віку та індивідуальних особливостей, рівних можливостей для реалізації творчих здібностей з подальшою соціалізацією в житті громади.

Підтвердженням того, що процес реалізації здібностей вихованців центру має різнобічний характер, стало вшанування численних переможців міжнародних, всеукраїнських та обласних творчих конкурсів і спортивних змагань. Серед них - переможці Міжнародного фестивалю дитячо-юнацького мистецтва «Дивосвіт» Анастасія Сорока та Вікторія Бутенко, чемпіонка Паралімпійських ігор у Лондоні Вікторія Савцова, призери всеукраїнських учнівських олімпіад Альона Казанцева і Аня Чех. Остання стала дипломантом обласного конкурсу молодих журналістів «Нащадки переможців», а разом з Олександром Фрідманом виборола перемогу в обласному конкурсі відеофільмів «Безпечне життя». Ще одне молоде дарування – Марія Лобань - перемогла в обласному конкурсі з декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій рідний край». Лише два тижні тому стала чемпіонкою світу з паратхеквондо студентка другого курсу коледжу Хортицького центру Вікторія Марчук.

Художники-випускники художнього відділення коледжу Наталія Лаговська і Петро Чижмак організували в закладі виставку своїх картин, які нещодавно з успіхом експонувалися на обласному рівні. Петро Чижмак цього дня отримав приємну новину – він буде зарахований на постійну роботу в своїй альма-матер.

Святкові заходи завершив концерт учасників фестивалю «Шлях до успіху-2013». Ці заходи наочно продемонстрували: якщо вихованці центру і мають індивідуальні особливості, то вони проявляються у силі духу, нескореності обставинам, працьовитості, прагненні вчитися,  розвивати свої здібності і перемагати.             



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі