Традиційно перед новорічними та різдвяними святами ціни на продукти на продовольчих ринках починають зростати. Тому голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко доручив Головному управлінню економіки ОДА приділити особливу увагу моніторингу цінової ситуації, а Головному управлінню агропромислового розвитку продовжити практику проведення соціальних ярмарків у Запоріжжі та всіх містах обласного значення, де ціни на 15-20% нижчі за ринкові.
Так, 8, 15, 22 та 29 грудня за умови нормальної погоди на території регіону планується проведення традиційних ярмарків.
Саме на таких ярмарках запоріжці можуть придбати продукти до святкового столу за помірними цінами. Приміром, минулої суботи м'ясо та м’ясні продукти на ярмаркових прилавках коштували від 30 до 50 грн./кг, риба – від 6 до 25 грн./кг., мед – від 20 до 60 грн./кг., овочі - від 0,70 до 4 грн./кг., фрукти – 3 – 3,5 грн./кг, олія – 11-13 грн./л.
Станом на 01.12.2012 в області вже проведено 939 продовольчих ярмарків, на яких реалізовано 3,2 тис. тонн продукції на загальну суму 25,6 млн. грн.
Управління у справах преси та інформації