Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майже 7 тисяч жителів області пройшли щеплення проти грипу

12 листопада 2012 - 14:52

щеплення проти грипу

За інформацією, яку надав на апаратній нараді в облдержадміністрації начальник управління охорони здоров’я Андрій Запорожченко, ситуація з захворюваністю на ГРВІ в регіоні залишається стабільною. Рівень захворюваності на поточний період складає 53,3  на 10 тис. населення, що майже вдвічі нижче порогового рівня.

За даними фахівців, питома вага хворих на грип та ГРВІ  серед усіх інфекційних захворювань складає в середньому 90%. Тому питання профілактики захворюваності на грип та ГРВІ – одне з найбільш актуальних у осінньо-зимовий період.

Щорічно Урядом приймаються рішення, спрямовані на організацію моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ в регіонах та проведення специфічної профілактики грипу. З урахуванням того, що вакцинація проти грипу  є найефективнішим засобом профілактики, особлива увага приділяється щепленню населення від грипу, зокрема, найбільш  вразливих прошарків – дітей, літніх людей, лікарів. Відповідно до спільного наказу облдержадміністрації та обласної санепідемстанції 31 жовтня в усі територіальні органи охорони здоров’я Запорізької області доведено план щеплень проти грипу на епідсезон 2012-2013 рр.

Як повідомив Андрій Запорожченко, станом на 12.11.2012 загальний план щеплень проти грипу в регіоні виконано на 28%. Серед проблемних територій, які ще не розпочали вакцинацію, – Великобілозерский, Кам’янсько-Дніпровський, Михайлівський, Приазовський,  Розівський райони та місто Енергодар. Найкращий показник має Вільнянський район, у якому план щеплень виконано на 41,5%.

- Найкраще  вакцинація проводиться в дитячих інтернатах, в інтернатах для людей похилого віку. В повному обсязі забезпечено щеплення людям  віком понад 60 років, - відзначив Олександр Запорожченко.

Загалом в  області від грипу на поточний період  щеплено 6923 людини. В Україні вакциновано  33445 осіб.

Серед проблемних питань, які потребують вирішення на рівні обласної влади та які можуть підвищити ефективність роботи медичних працівників у епідсезон, було відзначено відсутність достатньої кількості тест-систем, які визначають  наявність вірусу. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доручив вирішити питання  закупівлі таких систем для вірусологічної лабораторії СЕС негайно. Також очільник області підкреслив, що необхідно підвищити просвітницьку роботу з профілактики грипу та ГРВІ, залучивши до неї фахівців та засоби масової інформації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі